sKRAJŠANI DELOVNI ČAS
Zaposlena sem v privatni firmi 13 let in to za nedoločen čas. Zaposlili so me preko zavoda ker imam epilepsijo nimam pa priznane invalidnosti,delam pa sedaj po normalnih 8 ur na dan.
Ker pa sem bila pred časom operirana že drugič na možganih in je sedaj nevrolog zaprosil za skrajšani delovni čas na IK me zanima kot prvo to ali me lahko v primeru da mi IK odobri 4 urni del. čas firma enostavno da odpoved.
Sicer pa je itak malo možnosti kot sem slišala, da bo to IK potrdila ker da naj sama epilepsija ne bi bila dovolj za priznanje invalidnosti. Mogoče, če bi bile operacije in poslabšanje stanja po operaciji kaj zalegle saj je stanje postalo res katastrofalno in so se napadi povečali za 100%.
V formularju za IK, ki ga izpolnijo v službi, je tudi rubrika, ki sprašuje, če bo delavec ostal v firmi v primeru priznane invalidnosti, ali temu ne bo tako. Če bo tvoj delodajalec obkrožil prvo opcijo, te kasneje seveda ne more odpustiti zaradi skrajšanega delovnega časa.
Kar se tiče možnosti za priznanje invalidnosti, je zelo zelo odvisno od tega, kako osebni zdravnik sestavi vlogo za priznanje.
Vso srečo ti želim!
Forum je zaprt za komentiranje.