Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev skrajšan denovni čas-ali si lahko premislim?

skrajšan denovni čas-ali si lahko premislim?

Delodajalec mi je odobril, da delam 4 ure do otrokovega 3 leta starosti.Ali si lahko premislim in grem predčasno(preden otrok dopolni 3 leta) na 8 ur(seveda da napišem novo prošnjo)?
Zanima me zato, ker bi me delodajalec prestavil na drugo delovno mesto(če grem za 4 ure), jaz pa bi rada ostala na starem-pa če tudi kar za 8 ur.

Delodajalec mi je odobril, da delam 4 ure do otrokovega 3 leta starosti.Ali si lahko premislim in grem predčasno(preden otrok dopolni 3 leta) na 8 ur(seveda da napišem novo prošnjo)?
Zanima me zato, ker bi me delodajalec prestavil na drugo delovno mesto(če grem za 4 ure), jaz pa bi rada ostala na starem-pa če tudi kar za 8 ur.

a ne zna slovensko, da bi ga vprašala?

jooooo si napadalna Aleksandra!!!(ubogi tvoji bližnji-pa že navsezgodi:-(((

jaz samo sprašujem, če katera ve, kako je s tem

hvala potrpežljivim in strpnim!

Premislite si lahko kadar koli, ni treba čakati, da otrok dopolni 3 leta.
Le novo pogodbo boste spet potrebovali.
Jaz imam pogodbo za skrajšan delovni čas, do otrokovega 6-tega leta, najmlajšega in to lahko tudi kadar želim spremenim, tako so meni razložili!

Upam, da sem kaj pomagala!

lp

Jaz sem imela tudi tak primer, delodajalec mi je kompliciral, ker sem imela pogodbo za 4 ure do datuma, ko je otrok dopolnil 3 leta. Takrat so mi na Centru za socialno delo povedali, da ti delodajalec ni dolžan predčasno dati spet pogodbe za 8 ur. Tukaj je zakon nedorečen in je odvisno od volje delodajalca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close