Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Skrajšan delovni čas

Skrajšan delovni čas

Zdravo!

Trenutno delam s skrajšanim delovnim časom, ki mi po porodu priparad do 3. leta otroka. Sedaj pa ne vem – ali ta pravica velja do dopolnjenega 3. leta otrokove starosti ali na otrokov rojstni dan delaš že polni delovni čas?

Mi lahko katera to pove? Na CSD Šiška piše samo da se lahko uveljavlja skrajšan delovni čas do 3. leta.

Hvala za razlago!

Meni točni datum piše na odločbi od CSD. Tam poglejte.

Hm, na to se nisem spomnila. Hvala. Ker trenutno ne morem pogledati – kakšen datum pa imate na odločb? Konec veselja na otrokov rd ali dan kasneje? 🙂

Po moji odločbi ta pravica preneha 1 dan prej, preden bo otrok dopolnil 3 leta oz. če je rojen 10.2., 9.2. zadnji dan delaš polovični delavnik.

konec decembra bo star 3 leta,pogodbo za polov. del. čas imam pa do 18.11…pa pojma nimam zakaj je tako.

Tule je pa najbrž že pri pogodbi prišlo do napake. Preveri, če si spregledala pri podpisu.

najbrz zato, ker se ti podaljsuje po eno leto?

Moj otrok ima rojstni dan 05.06., pa mi v sluzbi niso dali pogodbe do 4., pac pa samo do konc maja, ker je kao bolj zapleteno, ce prekines sredi meseca… No bom ze. Upam da ne bo prekmalu junij…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close