Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Skrajšan delovni čas-7 ur

Skrajšan delovni čas-7 ur

Recimo,da se odločim,da bi do otrokovega 3.leta delala 7 ur, koliko se to pozna pri plači ( po moje ne veliko) in ali to pomeni,da prideš 1h prej v službo ali greš 1 h prej domov. To ti delodajalec določi? Ker vbistvu bi meni bolj pasalo,da bi šla prej domov,že zaradi dveh otrok,obeh v vrtcu.

Ima kdo izkušnje?

Kolikor vem je to dogovor med tebo in delodajalcem, kar ti delodajalec tudi mora dovoliti, da delaš skrajšani delovni čas.To je vse v dogovoru

Plačo boš imela dobrih 10% manjšo.
Delovni čas se pa zmeniš z delodajalcem. Ti mu pač predlagaj želeni delovnik, razloge zanj,pa boš videla, če mu bo ok.
Jaz sem 6-urni delovnik tudi delala tako, da sem odšla 2 uri prej. Čeprav imam grozno šefico (glede bolniških za otroka), pri delovniku ni komplicirala.

NO,naša šefica pa ima navado zelo komplicirat. Sicer delam v vrtcu in sem razmišljala,da bi šla direkt do ravnatelja se zmenit,samo kaj,ko bo rekel,naj se z vodjo vrtca zmenim,kako pa kaj. Ona pa ni najbolj “vesela”sprememb.

Jah, boš kar morala do šefice, nimaš kaj. Oni morajo pač zagotoviti, da so normativi izpolnjeni ipd. Verjamem, da je v službah, kot so vrtci, šole, zdravstveni domovi, delo s strankami ipd. težje usklajevati delovne čase. Tudi za šefe.

Poskusi najti tako varianto, da bo ona čim lažje zapolnila luknjo, ko tebe ne bo. Poskusi se ji približati na pol poti. Včasih te pa celo šefi presenetijo:-) Jaz sem recimo moji šefici takoj rekla, da kadar bo pa gužva, bom pa kljub 6-urnemu delavniku seveda potegnila, kolikor se bo le dalo (ali naredila kaj doma).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close