Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice skozi Bih v Črno goro

skozi Bih v Črno goro

ali je potreben pasoš za prehod pri čez Neumu proti Črni gori?

imamo situacijo, da pol leta stara hčerka pač še nima pasoša.. le osebno.

na amzs pravijo, da za “tranzit” na mejah pri Neumu spuščajo skozi, na ministrstvu za zunanje zadeve pravijo le da za v Bih pač rabimo pasoš..

kdo z izkušnjo?

Vedno smo šli skozi z osebno,ponaavdi še te ne pogledajo.Čez Neum namreč.Če pa hočeš v Bosno,je pa obvezen potni list.Tako,da so podatki od AMZS pravi.
Lepo potovanje.

Ja, če greš prov v BIH je treba met potni list. Pa za v črno goro smo ga tud rabil. Gledajo pa nič. Je pa tkoooooooooo lepo tam, pa kamorokl grest, al v BiH al v ČG. Lepo se imejte!

V BiH naj ne bi imeli problemov vstopiti z osebno izkaznico, toda upaj, da ne naletiš na kakšnega zateženega gospoda v uniformi, ki je vstal z levo nogo. Moje prijateljice niso spustili ven. Ko je šla v BiH jih nihče ni ustavil na meji, ven pa …… težave. Res pa je, da ni bilo v Neumu.
V ČG lahko vstopiš z osebno!!!

Ali se otrok ne vpisuje več v potni list k staršem tako kot včasih?

Lep dopust.

V konfederacijskem južnem delu Bosne je dovoljeno za slovenske državljane, da prehajajo z osebnimi izkaznicami, V Republiki srbski(sever) pa samo s potnim listom. Jaz sem morala mastno podkupnino plačati sredi noči, da so me z Republike srbske samo z osebno spustili na Hrvaško.

Lpp,
Alenka

Če greš v Črno goro skozi BIh te ne kontroliranjo, ker greš na cestni pas transzit.
Za Črno goro pa OBVEZNO POTNI LIST, ker ti morajo dati štempelj.. Brez potnega lista ne bo šlo.

Prav nobenega žiga ne dobiš na meji!!! Ne za not in ne za ven!
Pravkar šla čez to mejo.

LP Kaja

V času poletne turistične sezone je praviloma možno s slovensko osebno izkaznico potovati tudi v Črno goro.

1. imajo Federacijo, ne Konfederacijo 😉
2. Slovenija z BiH niti z sestavnima deloma (Federacija + RS) nima nikakršnega sporazuma o osebnih izkaznicah, zato je uradno potreben le in samo potni list (in obvezno zelena karta). Če se policaju ne dat težit, je pa to druga zgodba.
3. V Neumu imajo pa za skozi potujoče dejansko nekakšen eksterotorialen tranzit.

No prav če ga ti nisi dobila ali dobil.. meni in vsem mojim sopotnikom so dali pečat oz. žig ob presotpu meje in sicer enega ob vstopu in enega ob izstopu.. in piše Bjeli Breg..

Vsekakor vzami potni list.!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close