Najdi forum

školjke

mene pa zanima, kako pripravljate školjke iz konzerve. jaz popražim malo česna na oljčnem olju, pa gor potem školjke, kislo smetano in nekaj bazilike in polijem po širokih rezancih ali rižu. rada bi znala še kaj drugega skuhat iz školjk, ima kdo kakšno idejo? lep dan vsem!

Pozdrav!

Mene pa zanima kako pripravite zamrznjene skoljke? Za vsak nasvet bom vesela.

LP

Zame so najboljše školjke ‘na buzari’!

Takole gre: 1 kg svežih klapavic (pedoč) potrebujemo, še boljši pa so prstaci (ti so na hrvaškem prepovedani)! Par strokov drobno zrezanega šesna prepražimo na olivnem olju (toliko da česen ‘zadiši) in mali žlici moke, popramo, zalijemo z 2 dcl suhega belega vina in nekaj kapljic limoninega soka. Nato dodamo školjke, dobro premešamo, pokrijemo in dušimo kakih 20 min, da se školjke popolnoma razpro. Vmes večkrat dobro premešamo in pretresemo. Proti koncu dodamo še narezan peteršilj in rahlo potresemo z drobtinami in parmezanom.

Dober tek, preizkušen Dalmatinski recept !!!

Zame so najboljše školjke ‘na buzari’!

Takole gre: 1 kg svežih klapavic (pedoč) potrebujemo, še boljši pa so prstaci (ti so na hrvaškem prepovedani)! Par strokov drobno zrezanega šesna prepražimo na olivnem olju (toliko da česen ‘zadiši) in mali žlici moke, popramo, zalijemo z 2 dcl suhega belega vina in nekaj kapljic limoninega soka. Nato dodamo školjke, dobro premešamo, pokrijemo in dušimo kakih 20 min, da se školjke popolnoma razpro. Vmes večkrat dobro premešamo in pretresemo. Proti koncu dodamo še narezan peteršilj in rahlo potresemo z drobtinami in parmezanom.

Dober tek, preizkušen Dalmatinski recept !!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close