školjke
Zame so najboljše školjke ‘na buzari’!
Takole gre: 1 kg svežih klapavic (pedoč) potrebujemo, še boljši pa so prstaci (ti so na hrvaškem prepovedani)! Par strokov drobno zrezanega šesna prepražimo na olivnem olju (toliko da česen ‘zadiši) in mali žlici moke, popramo, zalijemo z 2 dcl suhega belega vina in nekaj kapljic limoninega soka. Nato dodamo školjke, dobro premešamo, pokrijemo in dušimo kakih 20 min, da se školjke popolnoma razpro. Vmes večkrat dobro premešamo in pretresemo. Proti koncu dodamo še narezan peteršilj in rahlo potresemo z drobtinami in parmezanom.
Dober tek, preizkušen Dalmatinski recept !!!
Zame so najboljše školjke ‘na buzari’!
Takole gre: 1 kg svežih klapavic (pedoč) potrebujemo, še boljši pa so prstaci (ti so na hrvaškem prepovedani)! Par strokov drobno zrezanega šesna prepražimo na olivnem olju (toliko da česen ‘zadiši) in mali žlici moke, popramo, zalijemo z 2 dcl suhega belega vina in nekaj kapljic limoninega soka. Nato dodamo školjke, dobro premešamo, pokrijemo in dušimo kakih 20 min, da se školjke popolnoma razpro. Vmes večkrat dobro premešamo in pretresemo. Proti koncu dodamo še narezan peteršilj in rahlo potresemo z drobtinami in parmezanom.
Dober tek, preizkušen Dalmatinski recept !!!
Forum je zaprt za komentiranje.