Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika školjke v buzari

školjke v buzari

Sem prejle spraševala glede kosila za 8 ljudi – in sem se tudi sama poigravala z mislijo, da jim tokrat postrežem ribe – sem že vprašala, ali vsi jedo, in so rekli JA. Tako da, hvala, Petra, za idejo – in takoj prosim za nasvet vse školjkeljubce: : školjke sem sicer že delala, ampak so se mi tiste v gostilni vedno zdele boljše – kako narediti fino buzaro? In katere školjke naj kupim – glede na to, da imamo kosilo v soboto, bo sobotna ribja tržnica dovolj dobro založena… HVALA!

Pozdravljena Ir!

Na žalost ti ne bom odgovorila, ker školjk še nikoli nisem pripravljala niti jedla. Imam pa eno veliko prošnjo in te lepo prosim , če mi lahko pomagaš! Ko sem z iskalnikom iskala stare teme o hokaido bučah, sem zasledila v starjših sporočilih, da jih ti pripravljaš svojemu otroku. Prosim, če si tako prijazna in mi o njih napišeš čim več. Kako jih pripravljaš, kako jih hraniš, ali so za uporabo samo zrele, ali že tiste majhne mlade tudi, ali se lahko hranijo čez zimo,…. Za vsako info ti bom zelo hvaležna. Hvala in LP. Evita

školjke-buzara

vzamemo klapavice /mušule…črne školjke/

koliko? za 8 ljudi-za predjed….recimo 3-4kg

školjke dobro operemo ,s krtaco ocistimo in odcedimo na cedelu!!

priprava: na oljčnem olju preprazimo na drobno narezan cesen-samo toliko,da dobro zadisi!!! dodamo malo krusnih drobtin-premesamo
na vse to stresemo skoljke-premesamo /kasneje samo tresemo posodo,da se same obracajo! prilijemo malo vina /belega/ + malo vode.
na majhnem ognju naj “vre” se cca 10-15 min/posoda naj bo pokrita,da aroma ne “uide”/
na koncu potresemo se s sesekljanim petrsiljem

serviramo v veliki skledi-zraven damo zajemalko,da si vsak sam vzame-…tudi omako. zraven pase svez bel kruh.

upam,da bodo dobre!!! petra

Skoljke,ki se ne odprejo,vrzi stran.Dober tek Babi

Jaz sem jedla večkrat buzaro, ki potegne na rdečo barvo. Ene so bolj brezbarvne. Ima še kdo kak drug recept (ali izpopolnjen)? Hvala.

Mi delamo enako buzaro kot Petra, samo s to razliko, da peteršilj že dodamo k časnu. Mislim, da sta to originalni buzari, čeprav sta “bolj brezbarvni”. Ostalo so variacije, na rdečo pa potegne zaradi malo paradižnikove mezge, ki jo lahko dodaš na koncu. Poznam ljudi, ki dajejo v buzaro muškatni orešček?! No, saj v bistvu lahko daš karkoli, okusi so različni, toda potem je to nekaj čisto drugega!

Kolko se da tega česna in peteršilja? Drobtin verjetno bolj malo? Zdi se mi tako enostavno (je pa “ful” dobro), da mor bit kje kaka “zanka” in mi bo spodletelo?

za kolicino 3 kg skoljk /cca/ das kar precej cesna-ce ga marate!? jaz dam na kg cca 4 velike stroke…cca 2 zlici drobtin in kar precej petrsilja. to delam po obcutku,tako da ti tesko tocno recem. vina dam na 1 kg slaba 2 dcl in se malo vode. rdeca omaka pa nastane,ker nekateri dajejoo tudi malo spasiranega paradiznika.
v cem je “kec” ,ne vem. mogoce v tem,da cim manj razmisljas,ali bo,ali ne in pa cimmanj tehtas. naredi jih z veseljem…to vcasih tudi pomaga!:)) javi,kako bodo uspele! srecno petra

lahko še jaz vprašam: ali jih kaj soliš?

zelo malo…malo slane vode oddajo ,ko jih vrzes na prazen cesen /takrat se namrec odprejo/…pa tudi cesen naredi …tj. “dosoli”… o.k.?

hvala. Lep dan.

Nič soli. Školjke pustijo vodo, ki je slana in če daš premalo vina bo omaka tudi preslana

Hvala najlepša – bom poročala, kako je bilo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close