sklep o zaposlitvi na delovno mesto
Pozdravljeni!
Od novega delodajalca sem dobila sklep o zaposlitvi na delovno mesto, ki ga pričnem z dnem Xx. Delodajalcu sem rekla, da bi želela tudi pogodbo, vendar mi je rekel, da bom le-to dobila, ko nastopim službo. Pri novih sodelavcih sem se malo pozanimala in so mi povedali, da je bilo tudi pri njih tako in da so dobili pogodbe šele kak mesec po nastopu službe, vendar je bilo v pogodbi vse tako kot dogovorjeno.
Novega delodajalca sicer poznam, saj sva poslovno že sodelovala, pa vendar, bi bila potolažena, če bi vedela, da je sklep, ki sem ga dobila pravno zavezujoč in da bom s tem dnem res nastopila novo službo. Drugo pa je seveda ustno dogovorjena plača, kar bom morala vzeti v zakup!?
Za hitri odgovor bi bila še posebej hvaležna, ker v zdajšnji službi še nisem dala odpovedi in se mi že mudi zaradi odpovednega roka.
LP, Pika
Omenjenega sklepa sicer nisem videla, tako da ne morem trditi zagotovo, ampak rekla bi, da je kvečjemu podlaga za odškodninsko odgovornost, če novi delodajalec potem, ko bi vi pri starem delodajalcu odpovedali, pogodbe z vami ne bi hotel skleniti. Samo delovno razmerje pa nastane s sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi. Na vašem mestu bi poskusila vztrajati, naj vam izročijo izvod podpisane in požigosane pogodbe – čisto iz načela previdnosti.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.