Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skisano mleko

Skisano mleko

Ali je skisano v trgovini kupljeno sveže (ne alpsko) mleko (homogenizirano in pasterizirano), ki nima neprijetnega okusa in vonja, užitno? Zanima me predvsem, ali ima uživanje takega kislega mleka kakšne škodljive in nezaželene učinke na telo in zdravje?

Nobenega odgovora !!??
Nobenega mnenja, nasveta, razmišljanja !!??

Kaj pa vi naredite, če se mleko skisa?
Ali ga zavržete? Ali skuhate sirček?

Mi smo ga vedno zavrgli. To pa zato, ker je bilo grenko.

lp

<http://majuska.moj-album.com/>

Mi imamo sicer domače mleko. Če mi skuhano mleko skisa, ga porabim pri peki kruha ali palačink. Zdi se mi, da vse postane še bolj rahlo kakor sicer.
Lep pozdrav! S.

Načeloma tako mleko zavržemo, ker greni. Sicer pa je povečana vsebnost mlečno kislinskih bakterij (zato se je tudi skisalo) in posledice so največkrat na stranišču :)))

Lp, Ela S

Na kakšnih temeljih temelji izjava v prejšnjem prispevku “povečana vsebnost mlečno kislinskih bakterij (zato se je tudi skisalo) in posledice so največkrat na stranišču :)))”.

Dvomim, da je to tako direktno povezano.
Kako si lahko razlagam, da v trgovini prodajajo kislo mleko, kjer je tudi povečana vsebnost mlečno kislinskih bakterij, pa ni nikoli in nikjer navedeno o kakšnih posledicah na stranišču.

Hej!

Brez posebnega znanja:)

Ce je mleko imelo prijetno kiselkast okus in ni zaudarjalo , sem ga vedno zavrela in dobila kepico zame zelo dobre skute ali sircka.

Se je tudi ze zgodilo, da nisem imela za palacinke skute doma, pa sem v mleko stisnila malo limoninega soka, zavrela in dobila nekaj skute.

Se nikoli ni bilo nobenih prebavnih motenj. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close