skeniran dokument
joj, joj..
v kaj ste pa skenirali..jpg, tif, pdf???
imate skener doma, v službi..high tech, nekaj poceni???
ste naredili OCR..verjetno NE, sicer ne bi to spraševali..?
skratka če ne poveste kaj imate vam ne moremo pomagat, pa tudi razlag za 1001 varianto nimamo časa razpredat..
tako da, detalje na plan!!
lp
prvo vprašanje..
ste zraven tega lexmarka dobili kakšen cd s prograsmko opremo??
– v kolikor da: poglejte kaj je gor, oz. če imate program za obdelavo skeniranih slik ali morda program za prepoznavo pisav (OCR)..instalirajte na PC in naj program “prebere” tekst, vi pa ga po koncu popravite v “wordu”
– v kolikor ne: potem je možnost da JPG popravite v kakšnem obdelovalniku slik in “poradirate” neželjen tekst ter napišete novega(Corel Photopaint npr)..
če ni skrivnost kaj pa pravzaprav delate..
– ste skenirali ne vem dopis, pa bi radi popravili tekst.. v tem primeru 2. varianta odpade..gre za kar komplicirane obdelave, ki jih brez prave programske opreme ni moč izvesti..
-če ste skenirali sliko z naslovom in malo teksta potem lahko z 2. varianto za silo korigirate željeno, ..upam da boste uspeli..
lp
tu imaš eno stran http://www.free-ocr.com/ in poskusi pretvoriti, če ni prevelika datoteka, drugače pa vpiši v gugla OCR FREE in snami program. Optical character recognition – optično prepoznavanje znakov.
Skenirala sem najemno pogodbo, želela sem si prihraniti pisanje na novo, saj je bilo treba spremeniti le ime, datum in še nekaj podatkov. Žal mi ni uspelo, ker ni cd-ja s programsko opremo, OCR FREE programa tudi ne more snet in na strani free-ocr mi ni pretvorilo, kot bi moralo. Tako sem pogodbo na novo prepisala in si jo shranila za naprej.
Ponavadi je takole: boljši kot je input manj je napak, ki jih dobimo z optičnim prepoznavanjem besedila. Sicer pa nam OCR lahko prihrani ogrooomno časa oz. zamudnega prepisovanja, žal se ga uporabniki še dokaj redko poslužujejo. Bodisi, da ne vedo, da je to sploh možno, ali pa nimajo primernega programa, ki navadno omogoča tudi pretvorbo PDF datotek v tekstovno obliko – skorajda brez napake.
Forum je zaprt za komentiranje.