Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija skenerju se je sfuzlalo …

skenerju se je sfuzlalo …

Želim skenirati nekaj slik (fotografij), toda skener mi nagaja. Sploh ne skenira cele slike, ampak samo en del, ali sploh nič (največkrat samo tanko črto).
Če dam zadaj bel A4 list, včasih poskenira v redu, včasih pa ne. Če dam list A4 in vsako sliko v en kot, včasih poskenira tisto zgoraj, včasih pa tisto spodaj.
Izgleda, kot da se mu je popolnoma zmešalo.
Mogoče je kriv skener, mogoče pa samo to, da je vmesnik (program) za skeniranje precej lesen.
Do zdaj je skener delal čisto dobro, če dam notri samo A4 list, poskenira včasih v redu, včasih pa samo zgornjo ali samo spodnjo polovico.
Resetiranje računalnika ne pomaga.

Ali ima kdo kakšno idejo??

win XP, skener BearPaw 1200-Panel, program je pa kar tisti, ki je bil zraven skenerja;
mimogrede, vem da je ta skener bolj ali manj plastic-fantastic, ampak trenutno nimam denarja za kaj boljšega in do zdaj je delal bp.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ja Mousie, kaj pa imas to za enega medvedka, a? Kaksen HP bi ti lepo in hitro deloval na XP-jih. Mislis, da je z driverji vse v redu?

En vmesnik imam, samo ne vem, ali bi prijel s tvojim medotom. Drugace pa se na XPjih povsem lepo skenira iz vsakega programa, zakaj prisegas na vmesnike? Itak moras potem fotke izboljsat in naredit izreze.

Sej sem mela en zlo fajn skener, potem je pa (ko sem se selila iz enega študentskega pajzla v drugega) očitno doživel kakšen šok in je crknil; jaz sem takrat rabila skener, denarja pa nisem imela in sem pač tega medota kupila na bolhi za pet čukov. No, saj kaj dost več niti ni vreden, ampak do zdaj mi je lepo služil.
Če misliš, da lahko v XPjih določim mapo kot ‘za slike’ in potem tam skeniram … mi ne da te možnosti. Opravila za slike so
– ogled kot predstavitev
– elektronsko naroči tiskanje
– natisni slike
– kopiraj vse elemente na CD
Vem, da bi mi moral dati še možnost, da lahko skeniram, pa ne da 🙁
zato pa iščem vmesnik.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Photoshopa pa nimaš? S čim pa popravljaš skenirane fotke?

Poglej na mail. 🙂

🙂

Nikol naus vedla, al je gut al ni 🙂

si užaljen, ker ti nisem dala ime.priimek mejla, al ker sem dvomila, da mi hočeš poslat nekaj RES gut?? 😉

Zakaj bi bil uzaljen, smesno pa se mi zdi, da sploh uporabljas e-naslov, ki ne prebavi zip datoteke. Kar se vmesnika tice, si pa sama prosila za pomoc.

Tajfunu res ni mogoce zaupat, podira vse pred seboj, najraje pa miske.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close