Najdi forum

Skandinavija

Pozdravpozdrav.
Ja, vidim, da ste bolj izvenevropsko naciljani, pa vseen. Tkole: računam na to, da bi se letos polet/jesen=avgust/september podala proti Skandinaviji. In to vsaj doberšen del poti na štop. Zdej pa pozivam kakga avanturista/avanturistko, da se mi pridruži. Glede planov – vse je še v zrak, torej pot bi skupi naštudirala/li (potek, trajanje, ogledi..).

Mejte se fajn, Junija.

September je za Skandinavijo neprimeren, saj se takrat že začne zimsko obdobje. Tudi avgust je že lahko problematičen. Mi smo Skandinavijo zapuščali okoli 10.avgusta, takrat se je že začelo deževno obdobje.

Julij bo prava ozbira.

lp

Ojla
Glej jaz sem šel dve leti nazaj na štop na Švedsko.Svetujem ti,da greš do severa nemčije z kakim kamijonarjem,pol pa naprej na štop.
Zraven mej obvezno svoj šotor,ker lohka po celi Skandinaviji kampiraš na prostem brezplačno,in boš kar veliko prišarala na denarju.
veliko sreče na poti.

lp
furbi

Kot pravi Motor, je avgust/september absolutno neprimeren mesec za Skandinavijo. Poleg deževja je tu še mraz in dnevi so absolutno krajši. Jaz sem bila tam julija, pa sem vseeno četrt potovanja bila premočena in prezebla. So bili pa ostali dnevi suhi in topli in še bolj olepšali že tako lepo pokrajino. Vsekakor je julij absolutno bolj primeren in res ti svetujem, da se v te kraje odpraviš v tem mesecu in ne kasneje.

LP Hera

Tudi jaz svetujem obisk Skandinavije v juliju, po možnosti v prvi polovici.
Polnočno sonce je vidno na Nordkapu od 14. maja do 30. julija, v Narviku nekje ned prvo polovico junija in sredino julija, na jug do polarnega kroga pa seže samo okrog 21. junija. Seveda je v tem času tudi južneje v Skandinaviji ponoči svetlo, ker je sonce ob polnoči tik za obzorjem.
V času nočnega sonca je v teh krajih najtopleje, ne zaradi kakšne posebne moči sonca, ampak zato, ker ni dnevno nočnega nihanja temperature.
Padavine so predvsem na Norveškem, ki dobiva stalne vremenske pošiljke z Atlantika, vsakdanje. Toda za vsakim dežjem posije sonce in vreme se lahko tudi večkrat na dan temeljito spremeni. Pri nas ob dveh ponoči ne moreš videti mavrice, tam pa lahko…

Hvala vsem! Še dobr, da je takšn folk kot ste vi, ker, ne morem verjet, na takšno esencialno stvar kot je vreme, sm kar pozabla. No, sej čist na vrat na nos se ne bi odpravla in bi pr planu ugotovila, da je čas povsem neugoden. Ampak, vseen, res hvala!

oj!

se posebi bi se obrnu na furbija – zanima me kako se stopa severno od nemcije – danska, svedska..?
a folk sploh ustavlja?

tnx zaenkrat,
LP

Ojla
Glej,ko sem jaz stopal gor,je bla kar malo krize.Od Berlina do Nemsko-Danske meje sem rabo en dan,in nato se skozi dansko en dan!Sem pa mel tudi to nesreco,da so se prav tisti dan zacele pocitnice v nemciji in so ble 15 in vec kilometrske kolone.
Svetujem ti,da da gres od Berlina proti Roskoku in tam po takrajski poti cez Dansko in nato na Svedsko!
Na Svedskem sem jaz kar hiter dobil stop.
Je pa tudi vse odvisno od dneva!Lohka se naredi,da pride dan,ko ful dober stopa in pride dan,ko naredis samo nekaj kilometrov!
Kako pa gres do Nemcije?Jaz ti svetujem,da najdes kakega kamijonarja.
Jaz sem lani stopal iz Skotske in sem zjutraj ob 6.00 zacel stopat v Bruslju in sem bil zvecr ze doma!

lp
furbi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close