Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Skandinavija julija

Skandinavija julija

Zivjo.

Mene pa zanima,
1 – kaksne so temperature v juliju (za kampiranje), ker sem precej zmrznjen clovek…
2 – kako je s kampiranjem izven kampov (na divje) – glede na to, da ni prepovedano. Ali lahko zapeljes s ceste kam v gozd na kaksno jaso?
3 – če ima kdo kaksen predlog poti okrog zahodnih fjordov (na koliko trajektov lahko racunam).
4 – kaksne so cene sadja in zelenjave.

Hvala:)

Jaz sem bila na Finskem sicer avgusta, vreme pa je ustrezalo nasemu septembru. Eno noc sem kampirala, a me je ravno ujel dez. Sicer bi bilo po moje okej. Ce imas kvalitetno spalko, se da. O divjem kampiranju ne vem nic, na tvojem mestu bi vprasala v najblizjem naselju, na postaji ali v kaficu. Cene so bile ze pred sedmimi leti konkretno visje kot pri nas, odkar imajo evro, pa so se bolj navite. Poceni vsekakor ni.

Pozdrav!

Jaz sem o naših potovanjih in izkušnjah v Skandinaviji že veliko napisala. Preveri z iskalnikom. Glede poti okrog fjordov: je zelo lepa in zelo zamudna. 100 km ob norveški obali ni isto kot 100 km na Švedskem. V turističnih birojih dobiš reklamno gradivo določenih področij z vrisanimi cestami in trajektnimi povezavami, pa tudi cenami trajektov. Preračunaj kaj je zate bolje. Enemu ali dvema trajektoma se skoraj ne moreš izogniti, odvisno pač kam greš. Trajekti precej podražajo potovanje.

Lep dan….

Opisala ti bom našo pot po zahodnih fjordih. Cene so iz leta 2002 za kamper + 4 osebe.
Oslo- Gol- Geilo- ob cesti slap Voringfoss – v dolino in s trajektom čez Eidfjord iz kraja Brimnes v Bruravik (vozi 10min./ 88 NOK) – Bergen.
Bergen- Voss- Vinje- Vik- s trajektom iz kraja Vangsnes v kraj Hella (100 NOK) – Leikanger-Sogndal. Ker smo odšli na ledenik Nigardsbreen smo se peljali do kraja Solvorn, Gaupne in tu zavili do ledenika. Drugi dan smo se vrnili v Sogndal, se peljali skozi tunel pod ledenikom Yosterdalsbreen (plačali 150 NOK)- Skei- Byrkjelo- Olden- Loen- Stryn- Hornindal- s trajektom iz kraja Hellesylt po Geirangerfjordu do kraja Geiranger (vozi 1uro in 10min./ 270 NOK: tega ne smete zamuditi).
Po “Orlovi cesti” do kraja Eidsdal in tu na trajekt v Valldal. Po pravi gorski pokrajini na prelaz Trollstigen (slap Stigfossen).
S prelaza smo se spustili v dolino.Tu nismo zavili v Andalsnes ampak po dolini reke Raume proti Dombasu in Trondheimu. Če greš v Andalsnes nadaljuješ ob Romsdalsfjordu po “atlantic higway”v Trondheim. Na tej poti moraš še na enega ali dva trajekta. Tega ne vem, ker smo mi zavili v drugo smer. Najbrž je pot zanimiva,a mi nismo imeli časa, ker nas je čakala še pot na Lofote in Nordkapp.
Po Skandinaviji smo potovali v juliju mesecu. Leta 2002 je bilo v tem mesecu mnogo dežja po vsej Evropi. Deževalo je skoraj vsako noč, čez dan je dež ponehal, pa tudi sonce je včasih posijalo. Na trajektih je ponavadi pihal hladen veter,zato smo oblekli bunde.Hladneje je bilo na prelazih in na Nordkappu, kjer je bilo 9 stopinj. Sicer so se temperature gibale okrog 15 stopinj C.
Vso hrano smo imeli s seboj. Kupovali smo le kruh. Pozdrav Silva

Živjo,

naše poti ti ne bom opisovala, ker je zelo pododobna silvini in jo je že ona lepo opisala, tudi mi smo kampirali, sicer v kampih (ne izven njih, tako da ne vem kako je s tem), imeli smo lepo vreme, hladno je bilo le okrog nordkapa, kjer smo spali v koči (mesec avgust). Hrano smo imeli večinoma s sabo, kupovali smo kruh, pijačo in kakšne sire, namaze in zelenjavo. Cene so kar visoke, sploh za alkohol. Sicer je so pa to krasne dežele, idealne za pot z avtom v kombinaciji s kampiranjem, pa srečno pot, lp

katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close