Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice skandinavija-cene

skandinavija-cene

Pozdravljeni,
S fantom razmišljava o potovanju po Skandinaviji z avtom za kakšne 3 tedne. Sicer sem že uporabila iskalnik in našla kar nekaj informacij, tokrat pa me zanimajo predvsem cene. Koliko ste dali za vse ostale stroške razen bencin (to sva že preračunala). Verjetno pa kar precej nanesejo cestnine in trajekti? Hrano nameravava vzeti s sabo, spala pa bova po kampih. Tudi kakšnih dragih ogledov si ne bova privoščila, ogledovala si bova bolj naravo in mesta.
Se pravi kakšna mislite je res minimalna vsota, ki jo morata dva vzeti s sabo? (odštet bencin)
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Polona

O cenah in stroških popotovanja po Skandinaviji sem že precej pisala.

Naj samo opozorim, da moraš obvezno vedeti PIN kodo za Eurocard ali Visa kartico.

Lepo pot želim……

mi smo po skandinaviji potovali že par let nazaj, ampak spomnim se da je bilo precej drago. če potem pogledaš naše vstopnine npr. za postojnsko jamo, so ful poceni v primerjavi z njihovimi. najbolj se spomnim, da smo proti nord capu najprej plačali neke tunele, ki so bili kar dragi (avtodom + osebe!), potem pa še vstop na rt, ki tudi ni bil ravno poceni, potem pa če hočeš nazaj in itak druge poti ni – spet tunelnine! ma za nazaj smo se že mal švercali pri osebah, ker v avtodom ni šel nihče pogledat…hrano smo večino meli s sabo, kar smo malega kupili pa tudi v njihovih marketih ni bilo grozno dražje. jesti po lokalih ti že bolj obremeni žep. cene trajektov se ne spomnem, nič posebnega in primerljive s kako jadrolinijo, ti pa priporočam, da se jih izogibata čez vikende (ker takrat težko prideš gor, ker v glavnem domačini pijejo v tax freee coni in nima smisla, da dva dni tičiš v kakem pristanišču ter čakaš na vrsto).
cene po kampih se tudi ne spomnem, je pa v večini kampov tako, da moraš za vročo vodo žetone po ca 150 sit vstavljat (ponavadi dva, da se normalno stuširaš)
lahko pogledam nazaj, če imam kaj shranjeno za točne cene. po osebi smo takrat za vse skupaj porabili 250 tisoč sit (najem avtodoma 85/ os, ca 80 gorivo, manj kot 100t ostali stroški).
na jugu švedske in norveške ponoči pazita in ne drznita si spati na kakem parkirišču, ker ful kradejo. nam so ponoči vdrli v avtodom, sicer nič večjega vzeli, najbolj zanimivo pa je, da smo 4 spali noter in noben nič slišal.
čim manj takih pripetljajev in srečno pot!

Lansko leto.

Kampi so poceni (razen glavna mesta), za paket avto+šotor+2 osebi okoli 3000 SIT/noč.
Trajekti: kratki med fjordi ali med otočki so okoli 120 NOK (3600 SIT), za na Lofote (obvezno) je 700 NOK (laahko se pa en dan okol voziš, pa je na severni strani spet en kratek trajekt za 120 NOK).

Priporočam Atlantic Road (so sicer cestnine), zelo lepo.

Hrana kar precej draga, ampak če nakupuješ v večjih trgovinah, se da nekaj privarčevat.

Obvezno je treba jest jagode (to, kar pri nas prodajajo, si ne zasluži še naziva nadomestek jagod) pa sladek grah (bolj aktualno na Danskem in Švedskem).

Midva sva prišla skozi za 500.000 SIT, od tega je šlo 350.000 SIT za gorivo, cestnine (Avstrija, Norveška, Slovaška), trajekte (12 vse skupaj, 3 dražji – Danska-Švedska, Bodo-Lofoti, Helsinki-Talin), tunelnine (Nordkapp – 2×6000 SIT). Torej sva zapravila 150.000 SIT za ostale stvari (spanje, hrana, vstopnine), pa sva veliko zelenjave in sadja kupovala. Bila sva 33 dni, od tega sva samo 12 noči prespala v kampu, ostalo kar tako v avtu ali v šotoru, če sva našla ustrezen prostor, kamor sva se lahko pripeljala. Naredila sva 12000 km, in sicer Avstrija, Nemčija, Danska (po celini, na oba večja otoka, Švedska do Stockholma, po Norveški preko Lofotov do Nordkapp, po Finski do Helsinkov, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Slovaška, Avsrtija).
V teh 150.000 SIT je všteta tudi hrana, ki sva jo kupila v Sloveniji in Nemčiji (pašta, pašta, pašta). Pa gor nisva zelo varčevala, res pa je, da sva zelo skromna.

Takoj bi ponovil. Verjetno čez par let z avtodomom (Skandinavija je raj za AD).

skandinavija je res raj za AD, tudi mi razmišljamo, da bi spet šli. ful je dobro, ker na skrajnem severu na cesti vidiš večino samo AD in vsi se med sabo pozdravljajo:), lepa gesta

Matija, pol miljona sta porabila za en mesec? Po koliko dni pa sta se vstavljala v državah, ki si jih navedel? S kakšnim avtomobilom (velikost, poraba).
Hvala!!

Potovala sva z avtom Hyundai Accent 1.5, letnik 99, bencinar, poraba se je sukala od 4,5l/100 km (Nemčija – avtoceste, hitrost največ 110km/h, boljši bencin) do 6,5l/100km.

4 dni Danska
5 dni Švedska
14 dni Norveška
5 dni Finska
3 dni Baltiške države
2 dni vožnje (1 dan iz Slovenije do Danske, 1 dan iz Litve do Slovenije)

kaj se ti zdi to dosti ali malo? meni se to zdi ena razumljiva poraba, glede na to kam potuješ. če moji kalkulaciji odšteješ najem AD ca 85.000, znese to na osebo 165.000 za 19 dni, kar je približno isto kot je porabil matija na osebo, pač množeno z več dni

Nimam pojma koliko to dejansko stane, vedno samo slišim, da je zelo drago. Sedaj pa vidim, da je kar OK, če si “skromen” zato se obema zahvaljujem za informacije.

drago…kolikor si privoščiš. kot sem napisala smo mi večino hrane imeli s sabo, tam smo kupovali jogurte, sadje in zelenjavo, pa ribe in škampe na severu-njami, privoščili smo si precej ogledov, največ denarja se mi zdi da je šlo za to…gorivo je tam po črpalkah zelo različno, zato smo včasih kar krog naredili in našli najugodnejšega ponudnika (AD ma velik rezervar;)…tega ne počnite na S, ker so črpalke redke) in na severu je gorivo dražje.
vam kar zavidam, če greste gor. srečno pot!

Točno tako, drago je toliko, kolikor si privoščiš oz. koliko si lahko privoščiš. Midva sva imela proračun 700.000 SIT, ko sva prišla nazaj (oz. sproti) se mi je kar smejalo.

Da se, če se hoče. Pogledaš par črpalk, pa greš na najcenejšo. Kupuješ v večjih centrih,…

Danes ob 20/30 sva se z mojo punco vrnila iz tistih krajev.
O cenah le lahko potrdim moje predhodnike , ki pravijo da zapraviš toliko kiot si privoščiš
Je pa vredno da si kaj takega privoščiš ne glede koliko košta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close