Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Škandal

Škandal

Bil je lep pomladni dan.

Doktor Matjažko, strokovnjak za psihoterapijo in družinske težave, se je lenobno prekladal po stolu v svoji majhni, lično opremljeni ordinaciji sredi vasi. Tistega dne ni imel veliko dela, le sosedova Nežka mu je prišla zaupati svoje običajne težave s starši in fantom, “Ljudje sploh več nimajo problemov, le kam vse to vodi'”, se je pridušil Matjažko sam pri sebi in si uglajeno popravil rjave, na črto zlikane hlače. “Če bo šlo tako naprej, lahko ordinacijo kar zaprem”, je siknil skozi zobe in segel po steklenici Coca-Cole.

Vrata ordinacije so se nenadoma odprla. “Gospod doktor, pacientka”, je spoštljivo oznanila Misonkka, že nekoliko priletna tajnica baročnih oblin. Vaške čenče so govorile, da je dobila delo pri gospodu doktorju zgolj zaradi svojih fizičnih karakteristik, a zagotovo je šlo zgolj za zlonamerene goovorice, katerih namen je bil spraviti na slab glas neoporečnega strokovnjaka visokih moralnih kvalitet, da o strokovnih ne govorimo.

Vstopila je dama srednjih let, uglajenega videza in obnašanja. Nosila je črna oprijeta oblačila elegantnega podeželsko-gosposkega kroja, njeno vedenje je izdajalo samozavest človeka, ki se počuti, kot doma.

“Dober dan, doktor. Dobila sem priporočilo, da vam v tem kraju, kaj kraju, pokrajini, ni para. Sem Margot. Gospa Margot, seveda”, je urno pristavila in strogo pogledala Matjažka izza elegantnih očal črnega okvirja.

“U jebenti, kakšna baba”, bi bil najraje izdavil Matjažko, a mu je profesionalna etika narekovala taktnejši in uradnejši odzdrav.

“Dober dan…gospa…seveda…slišal sem o vas…da ste na novo priseljeni…Z možem sta, tako sem slišal, odprla industrijski obrat in poskrbela za nova delovna mesta….Dobrodošli v naši skromni vasi in moji skromni ordinaciji, kakopak”.

“Da.” Margot ni bilo do tega mlačnega trobezljanja tja v tri dni. Bila je dama, ki je skrbno cenila svoj čas in denar.

“Gospa, kako vam lahko pomagam?” je Matjažko prešel k bistvu, ko je občasno nekoliko preveč radovedna Misonkka končno uvidevno odšla in zaprla vrata za seboj.

“Gospod doktor, samo vi mi lahko pomagate, ” je preudarno rekla Margot in na njenem licu se je pokazala prva sled zadrege.

“Sama ušesa so me. Ampak gospa, lezite vendar na divan. Sprostite se. Vam je nemara vroče?”

” Če vi tako pravite…” Margot je legla, zraven pa mimogrede pomislila, kako se je ta idilična deželica na sončni strani Alp amerikanizirala.”Šrinki” s kavči, pa to.

“Gospa, kako je z vašo spolno aktivnostjo, je redna, so težave;” je Matjažko prijazno začel svoj uvodni repertoar vprašanj, posebaj kadar je obravnaval žensko pacientko.

“Ja…redna…zakaj vprašate?” Margot je oblila nenavadna rdečica.

“Zato…zato…ker če ni redna….lahko to popravimo…”, je zahropel Matjažko, ki se ni več mogel premagati. Roke so mu zatavale v tisti prelestni del Margotinega telesa, kjer je vmes počivala elegantna verižica iz belega zlata.

“Prosim????!!! Doktor, vi ste perverznež! Tožila vas bom!”. Zaloputnila je vrata za sabo in uglajeno odvihrala iz ordinacije.

—————

Uro kasneje je Matjažko, grešni doktor, s sklonjeno glavo čepel v pisarni lokalne odvetnice Marine Repolusk, bolj znane kot Antilope. Ta nadimek ji je bil pred časom nadel lokalni poštar Seba in vaščani so se strinjali, da se ji poda.

“Joj, Matjažko, le kaj vam je bilo, kaj bova naredila, se sploh zavedate, v kaj ste se spustili….Margot vas bo tožila, tožbo bova skoraj zagotovo izgubila”.

Antilopa je prekrižala noge in se zazrla v svojega klienta s strogostjo učiteljice, ki sprašuje nepripravljenega dijaka.

“Če pa je Dater rekel, da je treba izkoristiti vsako možnost…” je obupano zahlipal grešni Matjažko. “Matkič in Sadni pa mi pravita, da sem premalo sproščen in da moram biti malo drznejši do žensk.”

“Pustite Daterja, Matkiča, Sadnega, sedaj imate problem vi, ne oni trije, “je strogo odvrnila gospa odvetnica. Ko je sedela, ji je uradno damsko krilo zlezlo malenkost nad kolena, česar Matjažko ni prezrl. Začel se je pritajeno oblizovati.

“Sej tudi vi, gospa….ste…greha vredni, “je sramežljivo pristavil.

“Gospod…gospod…to je višek…vi…vi..predrznež…kako naj vas sploh zagovarjam?”, je gospa Antilopa obupano vila roke v zrak in resignirano zavzdihnila.

—–

V lokalni krčmi Pri merjascu so fantje moževali, pili, igrali “ajnc” in debatirali.

“Še eno rundo daj, ” je lokalni poštar Seba naročil brhki natakarici Goldfish. Seba je bil lokalna faca in vir vseh novic v vasi.

“Ste “čuli” za Matjažka, “je Seba na moč pomembno oznanil glavno novico dneva.

“Smo slišali, smo slišali,” je preudarno rekel Marko in štel karte pred seboj.

“Matjažko mi je bil vedno en tak čuden tič, ” je pristavil en tip, sedeč zraven Marka.

“A vendar ne smemo prehitro soditi, kaj je res in kaj ni. Morda je Matjažko kriv, morda pa ni, “je zamišljeno in pomirjujoče pristavil Robi.

“To je res, treba je upoštevati vse možnosti; “se je strinjal Marko.

“Fantje, še no rundo? Zaključujem blagajno, popoldne pride Calypso, “je oznanila Goldfish.

“Ja, še eno daj. Jaz plačam, ” je rekel Seba.

“Ena ni nobena, ” se je za šankom zarežal Boom in zvrnil svoj vrček piva.

“Ampak če takole pogledamo, morda je Matjažko zgolj izkoristil možnost, če razumete, kaj mislim, “je zamišljeno pristavil Robi.

“Razumemo, ampak kaj pa je to priložnost?” je Marko dvignil obrv. “Akli je to, če pride ženska k tebi, že legitimna priložnost'”

“Matkič in Sadni trdita da je, “je zamišljeno zamomljal Robi.

“Morda trdita, morda pa ne, morda si ju samo ti tako razumel. In morda Matjažko sploh ni nadlegoval gospe, morda je samo ona tako to razumela. Morda ga sploh ne želi tožiti, le Matjažko to tako narobe razume. Ljudje pogosto narobe razumemo drug drugega, zato prihaja do neljubih dogodkov, “je Marko osvetlil situacijo iz različnih plati.

“Nagnjen si k filozofiranju, ” se je namrdnil en tip.

“In vendar ima prav…”, je zaključil Robi, tiho in odločno.

——

Ali se bo matjažko zmazal?
Bo Margot umaknila tožbo?
Se bo Antilopa pogodila z Margot?

To boste izvedeli…v naslednji sezoni družinske drame Škandal.

Bravo!! Prav zanimivo in napeto branje!

ps: Margot, (ne zameri mi) več kot jasno je, da imaš tu gor nevarno konkurenco 🙂

Hahaha spider kako si mene zadel. Lokalni poštar in vir vseh novic na vasi haha 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Tako je. Moramo upoštevati pravo in zakone, ne pa delovati po svoji “raztegljivi” morali in prehitro soditi 🙂

Se opravičujem, ker se dolgo nisem oglasila, ampak bila sem v družbi Specialčevega brata dvojčka – Spiderja, ki mi je razkazoval lepote Štajerske. ;))

Jaz se z Margot ne bom nič pogajala. Ona je oškodovanka. Če gre za dejanje zoper spolno nedotakljivost (pisatelj ni točno povedal česa je Matjažko obdolžen, zato se tudi ne more ustrezno braniti), je to pregonljivo po uradni dolžnosti in se bom morala pogoditi z državnim tožilcem. Državni tožilec pa je nihče drug kot zelo seksi Spider. :))) Torej, Specialčev brat dvojček. Sicer je pa primer zelo lahek, ker ni nobenih prič, Misonkka je namreč v svoji pisarni v tem obdobju gledala mehiško nadaljevanko.

Rižota.

Kako ni bilo prič? Res sem šla samo lulat v vaški gostilni, pa vendar sem tam ujela pogovor dveh, da je en študent ravno šipe pucal.

Vedno sem mislila, da moraš imeti za pisanje zgodb samo talent in nekaj domišljije. Pa temu ni ravno tako. Moraš imeti tudi kilometrino. Ne samo v pisanju, pač pa tudi v branju. Vse pohvale Specialac ali Spider, karkoli že si. Nikar ne opusti svojih bralnih navad, ker se mi zdijo pomemben del tvojega šarma. Če si povrhu vsega še postaven in privlačen, je to zmagovalna kombinacija. Sploh za način življenja, ki si si ga izbral. Nekoč sem že povedala, da ti nisi navaden žepar. Ti si tat s stilom. Samo da nisi tat. In nisem se zmotila.

Seveda nestrpno čakam nadaljevanje družinske drame, v katero sem tako dramatično vstopila in povzročila prav dramatičen zaplet. Sicer mi ni ravno po godu, da sem zopet dama v srednjih letih, ker to nisem, ampak, če tako zahteva vloga, se bom seveda žrtvovala. Vsaj spolne odnose imam, kot kaže, redne. :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Konec zgodbe je tragičen. Matjažko pristane v zaporu, kjer s časoma ugotovi, da so mu še bolj kot ženske všeč moški. To seveda po incidentu, ko ga za zapahi brutalno posilijo trije orjaški črnski penisi.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

,kakopak.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Mene moti, ker Antilopi ni dal nobene vzporedne zgodbe, zato sem jo morala malo začiniti s seksi državnim tožilcem. Moram ga pa pohvalit, da ima res dar pisanja.

Uffff pajade ga.odvetnica.

Mehiške limonade niso moja strast, je pa slednja kar moj ljubimec g.javni tožilec Spider,kateri ima na svoji pisarniški mizi že vso potrebno dokumentacijo za sestavo OBTOŽNEGA PREDLOGA zoper domnevnega podrepnega spolnega izpirjenca Matjažka.

Glede na verodostojnost snemalnega materijala,katerega bi obtoženec oz.njegov zagovornik izpodbijal kot dokazno gradivo,imam dodatno vroče železo v obdelavi!!

Uporabila bom vse procese moje moči v družbi da pomagam potencijalni oškodovanki in spravim za zapahe izpirjenega zdraharja!

Specijalni , tebi vse čestitke kot avtorju zgodbe.

Hočem še!

DANES!

Uffff pajade ga.odvetnica.

Mehiške limonade niso moja strast, je pa slednja kar moj ljubimec g.javni tožilec Spider,kateri ima na svoji pisarniški mizi že vso potrebno dokumentacijo za sestavo OBTOŽNEGA PREDLOGA zoper domnevnega podrepnega spolnega izpirjenca Matjažka.

Glede na verodostojnost snemalnega materijala,katerega bi obtoženec oz.njegov zagovornik izpodbijal kot dokazno gradivo,imam dodatno vroče železo v obdelavi!!

Uporabila bom vse procese moje moči v družbi da pomagam potencijalni oškodovanki in spravim za zapahe izpirjenega zdraharja![/quote]

Daj, ženska, umiri se. Uničila boš dobro zgodbo. Ti si samo jezna, ker Matjažko ni tebe šlatal….čeprav si se leta in leta mučila, da bi dobila vsaj sekundo njegove pozornosti. :))) Mojega državnega tožilca – Spiderja pa kar pri miru pusti. 🙂

Čustva pri pravnem postopku nimajo kaj iskati, da ne bo kdo podal pritožbo in bo postopek razveljavljen. 🙂

Ta pravni postopek je luknjast kot švicarski sir. Mislim, da moj klient Matjažko ne bo imel posebnih težav.

Ga.odvetnica kaj se jezite? Vam kodeks to dovoljuje? Še dobro da ste odvetnica samo na Monu hahaha :)))

Ta pravni postopek je luknjast kot švicarski sir. Mislim, da moj klient Matjažko ne bo imel posebnih težav.[/quote]
Ja, manjkajo dokazni materiali, kar je le v korist Matjažka. 🙂

Ne jezim se, samo čudim se, da ne veste, da vam “zašitje” vašega delodajalca ne bo uspelo. Namreč, ste že kar v letih, nihče drug ne bo zaposlil priletne tajnice, ki povrhu še napada svojega delodajalca. Premislite, ali vam se to splača. Matjažko je namreč lahko v postopku oproščen, vi boste pa ostali brez službe. :)))) Samo pri Matjažku ste lahko dobili službo, čeprav ne znate desetprstno slepo tipkat in imate disleksijo. :)))

ohh ga.odvetnica,ki bi rada to bila – vaš primer je že zdaj izgubljen.Ne morete soditi priče brez dokaznih materijalov.

Ne skrbite zame.To skrb shranite zase:)

Ta pravni postopek je luknjast kot švicarski sir. Mislim, da moj klient Matjažko ne bo imel posebnih težav.[/quote]
Ja, manjkajo dokazni materiali, kar je le v korist Matjažka. :)[/quote]

Robi, pusti, nekateri nimajo pojma o kazenskem pravu. Mislijo, da “rekla-kazala” zadostuje.

pa sem tudi jaz dobil svojo vlogo. Zdaj se počutim se kot Katarina Čas.

dobra….

za zgodbico pa:

Legenda 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

mene pa ni,pa loh se naprej pod mizo vlecem..testo pa ne bom do kolen boom-u 😀

Mene zanima samo, ali bodo ubili ptico oponašalko!?!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close