Škampi
Pozdravljeni! Že lep čas iščem ‘prave Jadranske’ škampe! Ali mogoče kdo ve, kje bi se jih (pri nas na celini) dalo dobiti sveže, predvsem pa po razumni ceni. Prosim, ne svetujte ribarnic v Sparu, Leclercu, Mercatorju…, saj so tam ubogi raki zelo našpricani s kemikalijami (da zdržijo dlje), pa še uvoženi so bog ve od kje. Hvala že vnaprej!
Imajo, imajo! Če pa se le malo spoznate na ribe boste videli da so to ‘kozice’ ali pa ‘atlanski in sredozemski’ škampi, ki nikakor ne dosegajo kvalitete pravih ‘jadranskih’ škampov, poleg tega pa imajo ribarnice v glavnem zmrznjene zadeve. Toliko v razlago! Sicer pa nisem noben ‘hoštaplar’ vedite pa, da so za pripravo dobre jedi po receptu potrebne le najboljše sestavine. Sicer pa se škampi ne pripravljajo vsak dan ali teden kot ‘restan krompir’ ipd…Drugače sem pa iz Štajerskega konca…
No, jaz sem z Gorenjske. In v ribarnici, v katero jaz hodim, imajo vedno sveže, velike škampe. Ne vem, iz katerega morja so, vem pa, da so ta pravi škampi. Kolikor vem, so kozice nekaj drugega, predvsem so precej manjše od škampov in ponavadi jih res prodajajo zmrznjene. Da ne govorim o tem, da grejo na visoki temperaturi tako skupaj, da bi rabil mikroskop, če bi jih hotel videti in so brez okusa. :))
Se pa strinjam s tabo – predpogoj za dobro jed so dobre sestavine, drugače si lahko še tako dober kuhar, pa iz slabih živil ne boš scopral dobre večerje.
Lep pozdrav na Štajersko!
Forum je zaprt za komentiranje.