Škampi – NUJNO
Pozdravljene!
Že dolgo vas berem in prepisujem vaše recepte in lahko rečem da so odlični. Poizkusila sem že več stvarii in vse je perfektno uspelo.
Za obletnico poroke bi rada pripravila škampe, pa ne vem kje se lotiti stvari. Koliko jih potrebujem za dve osebi, so boljši zamrznjeni ali sveži, kaj postreči zraven?
Zelo bi bila hvaležna kakšnega recepta.
Hvala in lep dan!
Lidija
So ti že obe predhodnice vse napisale… Zame so najboljši ‘na buzari’ zraven pa kakšen pečen krompirček z zelišči, zapečena polenta s parmezanom, mogoče blitva s česnom ali pa kakšna ‘mediteranska’ zelenjavna priloga (pečeni in nadevani melancani, peperonata,…).
Jaz jih za dve osebi vzamem kar 1 kg, tako ali tako je v njih le kakih 20 do 30 % okusnega mesa. Ne pozabita ‘posrkati’ tudi meso iz klešč…
Dober tek!
vidis,meni pa to “ne gre”!:)) zaradi okusa itd.itd…vedno dam cele! imam pa neko “bolezen”…nikakor ne morem prijemati stvari v roke!! niti pohanega piscanca-to naj bi bilo normalno!? pri skampih prav “trpim”,ko jih moram prijemati v roke itd…vem,da drugace ne gre!! in morajo biti celi!! bi sigi kaj “pripomnil”!?:)) lp petra
Da se jaz pridam.Ni ga lepsega in boljsega, kot so celi skampi!
Sicer jaz dobim malo alergije v kontaktu z oklepi,toda vzamem prej sntihistaminik.
Najboljsi so seveda svezi jadranski,sej ih pa tezko dobi.Sama raje kupim zamrznjene jadranske v lepi skatli z modrim napisom kot atlantske.
Dooobeeer tek Babi
Kadar pripravljam škampe na buzaro, me ponavadi moji jedci sprašujejo, kaj, za vraga, sem dodala omaki, da ima tako poseben okus. Pa jim ne povem, jasno…
Ampak vam pa povem: že v startu (na čebulo, česen in paradižnik stresem kar nekaj muškata in ingverja.
Me prav zanima, če jih še katera pripravlja na tak način ?
lp
Modra
Pa smo jih pojedli. Bilo je odlično in moram reči da bi bila brez vaših priporočil tokrat čisto “mrzla”.
Naj povem, da sem prvo na olivnem olju popekla čebulo, malo česna in repkov in na to osnovo delala celotno omako tako kot ste priporočili (timijan, majaron ingver, muškatni orešček, baziliko, petršilj, vino, pelati, na koncu malo drobtin in čisto na koncu sol in poper). V posebni posodi pa sem pražila, prav tako na olivnem olju, škampe. Mmmmm kako je dišalo!!
Še malo sem jih podušila v omaki in jih servirala. Ko je 5 letni sin to videl ni bil več zaspan in je komaj čakal na repke, skoraj triletna hči pa je bila navdušena nad omako. Ostalo ni popolnoma nič. Še prste smo vse polizali, da le ne bi kaj pustili.
HVALA VAM za vse nasvete in nepozabno večerjo.
Pa še to; ker je mož ljubitelj solate sem zraven škampov in kruha še postregla solato (paradižnik, papriko, čebulo in feta sir z olivnim oljem, povrhu pa sem potresla še nekaj vloženih oliv.
VEČERJA JE BILA VEČ KOT ODLIČNA.
HVALA VSEM!
Lep pozdrav
Lidija
Forum je zaprt za komentiranje.