skampi buzaro
Jaz to naredim tako: čebulo prepražim, da postekleni, dodam česen (kar precej), še malo prepražim, posujem z rdečo papriko, dodam eno konzervo pelatov (z omako), zalijem z vinom (seveda po okusu), sol, poper in par minu kuham. V veliko posodo naložim škampe, zalijem s čisto malo vode in pokrite kuham nekaj minut. Zalijem z omako in še kakšnih deset minut kuham. Na koncu dodam limonin sok in veliko peteršilja.Nekateri dodajo krušne drobtine.Jaz ne.Pa dober tek.
Evo še moj recept za škampe:
Vzamem eno veliko posodo. Na olivno olje dam 5-10 škampov zaradi arome, da zadišijo. Nato dodam veliko sesekljanega česna (2-3 glavice), sesekljan peršilj, krušne doptine (3-4 velike žlice) in kruhovo sredico enega kosa kruha (to naredi omako malo lepljivo), pelate in prelijem z rdečim vinom. Malo pokuham in ves čas zraven mešam. Solim in zelo malo popram. Pokuham še par minut, v omako zložim škampe in kuham 5-8 minut. Dober tek.
Forum je zaprt za komentiranje.