Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika skampi buzaro

skampi buzaro

pozdrav,
zanima me ce kdo obvlada pripravo omakce za h skampim in mi se mimogrede pove kaksno stvar na katero je treba biti pozoren pri pripravi. sem zacetnica:)

LP

Jaz to naredim tako: čebulo prepražim, da postekleni, dodam česen (kar precej), še malo prepražim, posujem z rdečo papriko, dodam eno konzervo pelatov (z omako), zalijem z vinom (seveda po okusu), sol, poper in par minu kuham. V veliko posodo naložim škampe, zalijem s čisto malo vode in pokrite kuham nekaj minut. Zalijem z omako in še kakšnih deset minut kuham. Na koncu dodam limonin sok in veliko peteršilja.Nekateri dodajo krušne drobtine.Jaz ne.Pa dober tek.

Evo še moj recept za škampe:

Vzamem eno veliko posodo. Na olivno olje dam 5-10 škampov zaradi arome, da zadišijo. Nato dodam veliko sesekljanega česna (2-3 glavice), sesekljan peršilj, krušne doptine (3-4 velike žlice) in kruhovo sredico enega kosa kruha (to naredi omako malo lepljivo), pelate in prelijem z rdečim vinom. Malo pokuham in ves čas zraven mešam. Solim in zelo malo popram. Pokuham še par minut, v omako zložim škampe in kuham 5-8 minut. Dober tek.

Predlagam, da česna ne sekljate, ampak ga popečete kar celega, olupljenega, in kasneje odstranite.
Preden začneš kuhati, je fajn, da sestavine popečeš na olivnem olju. Recepte za omakce maš zgoraj. Vino bi jaz dala belo, kljub temu, da je omaka rdeča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close