Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem sivi uvoz fordov

sivi uvoz fordov

kdo se pri nas še ukvarja s sivim uvozom fordov razen JAP centa
hvala

ak (avto kavčič) v Logatcu

A pa je kdo od vas že kupil tam, oz. pozna koga. Je to vse legalno ali kaki davki niso plačani, pa te pol davčna lovi okoli?

ce sem jaz prav seznanjen tebe ne morejo loviti zaradi neplacanih davkov, ce imas od firme potrdilo da si ti to firmi placal, lahko pa lovijo njih

Stvar je popolnoma legalna. Jaz sem skoraj kupila avto pri enem od uvoznikov, ampak sem se premislila, navkljub ugodnejši ceni, saj mi je Summit ponudil dosti ugodne pogoje nakupa.

Mene je predvsem motilo to, da bi morala na avto čakati tri mesece. Po izkušnjah ostalih pa se znajo ti trije meseci celo malo podaljšati. Za avto položiš aro (v mojem primeru kar 2000 EUR; Summit je hotel le 200) in nato plačaš razliko ko avto dobiš. Garancija pa je Evropska 2 leti, kot jo ponuja Ford in naj ne bi imel nobenih problemov pri uveljavljanu v SLO.

Ti avto kupiš popolnoma legalno, tako da ne bi smel imeti nobenih problemov.
Če te še kaj bolj natančnega zanima, vprašaj.

zanima me kaksni so ti ugodni pogoji od samita -15% vec?
meni so ponujali -10% do max 12% ce ga vzamem na firmo, ce ga vzamem kot fizicna oseba ne vec kot 5%

hvala

pri pooblaščenem prodajalcu se da zbiti ceno za 9 %, kjer smo ga tudi naročili. Jaz ne zaupam neuradnim prodajalcem, ker tukaj nekaj ne more piti vode. V Nemčiji, od koder jih vozijo,je isti model in motor 25 k €, pri nas pri uradnem 20, pri neuradnem pa 16 k € !? Edina možnost za razliko lahko nastane na davčnem področju, kar ni nič novega.
Dobavni roki se podaljšujejo, ker so v isti tovarni pričeli z izdelavo novega Mondea.

[url=http://www.babysfirstsite.com][img]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/101889.birthday.png[/img][/url]

Nekaj o sivem uvozu fordov je tudi na http://www.avtomobilizem.com, če se ti da pobrskati.

mimogrede, če koga zanima : tudi pri pooblaščenem prodajalcu se dobijo popusti od 18-28%

Mogoče v kakšnih sanjah edino :-).

pri katerem

@mikiii : če nimaš konkretnega komentarja,…

@panter
: summit

Če mi zrihtaš 28%, ti dam takoj 10%.

dragi Mikiii : ne nabijaj – to je podobno, kot če te jaz vprašam da mi daš 10.000 Eur pa ti jih dam jaz 6.000 – če se ne uspeš dogovoriti s prodajalcem, se pač ne znaš – nisem pa posrednik pri prodaji avtomobilov in me to ne zanima – v vednost sem le dal podatek koliko se da dobiti pospusta…ostalo je na kupcu

Dragi ejga!
Torej je Summit lahko še cenejši od nepooblaščenih uvoznikov? Tam so cene namreč 20% nižje od njih. Lp.

Ok, se predam – matematiko obvladaš – predvidevam da je bilo tvoje vprašanje retorično, zato si bom še jaz privoščil enega – si v sorodu z Miki Miško?

Ja, z Miki miško sem v sorodu ravno toliko, kot si ti v sorodu s kakšnim poznavalcem avtomobilskega trga. Če pa pomisliš logično, bi bila cena, ki je 28 % nižja, zelo zanimiva tudi za Nemce in bi verjetno tudi oni raje kupovali pri nas.

ok, ne mislim več polemizirati – povedal sem koliko se da dobiti (iz lastnih izkušenj v različnih momentih nakupa kot tudi pri različnih količinah), kdor bo hotel (in znal) to uporabiti, bo verjetno cenil to informacijo, ostali pa seveda lahko pišete in stokate po forumih kolikor vas je volja.

Podobna zgodba se mi je zgodile pred ca. 1 letom, ko sem pisal da se dobri krediti gibljejo okoli euribor+1%, pa so se mi vsi posmehovali…danes banke same ponujajo pribitek 1,3…torej si s pogajanjem hitro na mojih številkah…malo si mislim da je to znižanje pribitka tudi moja zasluga…

New Report

Close