Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sita sem same sebe

Sita sem same sebe

Dan na dan: poleg službe od doma priganjanje k vstajanju 16 in 17 letnikov, še mož je skoraj brez volje, vse mu je vseeno (je že po naravi flegma, ne zaradi korone), če grem v pisarno ju ne prikličem. Takima bikoma jemati telefon se mi zdi neumno, razumeta pa zvečer ne, da je treba spat in ne bedet do 11h.
Dnevno sem na liniji z učitelji, meni je kar nerodno.
Pa zobar za enega, pa za drugega ortodont, pa zame ginekolog, pa zame redna kontrola krvi… Poln kufer imam vsega. Saj ne rečem, mož je aktiven v gospodinjstvu, pa če res jaz ne morem, ju kam pelje.
A zdajle, še dobro, da gre na zrak, pride starejši sin notri, da si je na ledu zvil gleženj. Tretjič letos ??. Se mi smili, ker ga boli, po drugi strani pa bi skočila iz kože.
Vzamem si čas zase, ampak vseeno je vsega preveč. Sem tik pred zlomom.

draga moja,

veste, nezgode so nekaj skoraj vsakdanjega v naših življenjih. Če si otrok tako pogosto zvije gleženj, je ali vzrok v napačni, neprimerni obutvi, ki mu ne drži pravilno podplat. V tem primeru Vam toplo priporočam, da v trgovini ne kupujete čevlje z vrednostjo med 40-60 eur, standardnih blagovnih znamk, ampak kupite malo dražje čevlje, vrednost nad 90 eur, ki imajo posebne specifike za specifične aktivnosti in terene. Te čevlje lahko kupite v dobro založenih športnih trgovinah, Dechatlonu ali na spletu. V kolikor menite, da nimate denarja, otroške dodatke še vedno prejemate, torej dajte na stran vsak mesec 20 eur in konec leta boste lahko sinu kupili boljše čevlje. To je vendarle skoraj odrasel otrok in ne menja čevlje 2x letno.
V kolikor ni problem obutev, so problem sklepi, mišice ali vezi in je nejabolje, da bosidi plačate terapevta bodisi poiščete po spletu vaje za utrditev sklepov ali se pogovorite z osebnim zdravnikom.

Otroci stari nad 14 let niso več majhni otročički, ki potrebujejo mamo, da jih drži za rokice veste. Niso odrasli, niso pa niti majhni. Lahko se dogovorite z vajinima “otrokoma”, da gresta vsaj za 1h ven na zrak bodisi s kolesom, bodisi tečt, hodit ali delat neumnosti, le jima že tako paše. Lahko se tudi sporazumno dogovorite, da prosim odložota telefon do 22h zvečer, ker jima bo škodilo, če bosta toliko visela za ekranom. Težava je, da sta to malo večja “otroka” in če ste jima pustili pri 10letih telefon, boste težko ju priričali, da ga sedaj ne potrebujeta, a ne? In prosim, tudi jaz imam prepire doma s sinom zaradi telefona, ampak moj sin ima 11 let, telefon odloži po max 2h uporabe in gre redno vsak dan ven, če že drugo ne, vsaj smeti nese. Tukaj protiagrumenta žal nimate. Ker torej predpostavljam ,da sta pametna in slišita, je morda čas, da se začnete z njima pogovarjat. Seveda proces zahteva z Vaše strani malo več truda, ampak če Vas že zelo moti, da postajata odvisna od telefona, je morda manjši napor, da se njima začnete pogovarjat in iskat rešitve, ki bi niju zadovoljila ne le Vas in Vaša prepričanja.

Tretje, namesto, da pišete na račulanik, pojdite ven na sprehod. Mesto ali podeželje, je čisto vseeno, svež zrak dobro dene in zbistri misli.

Upam, da boste še naprej z ljubeznijo sprejemali svoja dva skoraj odrasla otroka, se z njima pogovarjali in postali diplomat in uživali v svežemzraku. Pa seveda srečno za gleženj, ne glede na to, ali je draga obutev ali oslabljeni sklepi, vezi in mišice.

Dokler boš pustila da se cela familija takole zanaša nate se ti bo res mešalo ja. Pa si si sama takole postlala. Pri teh letih sta tvoja otroka popolnoma sposobna poskrbeti za zbujanje in lastno šolo, tudi za svoj del hišnih opravil. Tudi na bus sta sposobna it. Naganjat spat in jemat telefone nima smisla, ker jima s tem samo nabijaš da sta otroka in tako se tudi obnašata, to izkoriščata. Pusti da priletita na trdna tla, če ne ju bo teplo do konca življenja. Pa naj bodo to slabe ocene ali pa to da ne skuhaš in morata sama. In zakaj si pri teh letih še vedno na liniji s profesorji? Imata učne težave? Razvajaš ju, naredi si uslugo in nehaj. Pa privošči si kak dan popolne stavke doma, boš videla da se svet ne bo ustavil.

Tudi jaz imam vsega poln ku…, hvala bogu imam samo enega nesposobnega otroka. Mu razlagaš navodila po 100x dnevno, priganjaš, narišeš, napišeš pa še kar je vsak dan isto. Kaj naj kot mama naredim? Naj ga zafukam v smeti? Ga uspavam kot psa, ko se ga naveličaš?? Enostavno moraš požret flašo vina čez vikend, par pomirjeval čez teden in akcija gremo dalje! Če mene vprašaš jim je tablica / pc / telefonček totalno skurila možgane. Samo poglejte kaj delajo na tiktoku, eno samo afnanje brez inteligence. Prišel bo dan, ko bom vse skupi pustila in šla v božjo mater…

Jaz sem danes totalno v piz.i. Bojim se zase, res.
Sočustvujem, če želiš, mi lahko napišeš kaj na mail Daja.maya1975@gmail.com

Lp

Tudi najbolj trdnim šolajočim staršem se danes trga.
Imam 13 in 18 in je enkrat en, drugič drug.
Potem pa še zadnji članek od Juhanta…

Kako je to žalostno prebirat. Cel svet bi bil v luftu zate, če bi zbolela za Covid. Zato, da preživis in preživimo.
Zato smo v epidemiji in ukrepih.
Stiske, ki se zaradi tega sedaj pojavljajo so nenevarne in nas ne ogrožajo. Nikogar ne zanimajo. Ogroža nas Covid.
Žalostno Ne boš zbolela za, Covid boš za “post Covidsindrom”toda takrat kot posameznik ne bomo več pomembni. Bo kdo meril post Covid sindrom umrlih?
Kam je šel ta svet?

Kak ste smesne ??

Kaj zdej to neko jamranje?

To so ja vasi soncki, srcki, buhteljcki, ko ste bile nekoc cist opledene na njih??

Eto, ker ste jim takrat vse v pi**do porinle.. Zdej je pa to to.

najhujs je met froca

in pol si za vse sama

ker te papki misljo d more baba vse nrdit doma

odjebi vse to

te froci pa itak generacije nikakve

nezreli do 30tega

Odgovor na objavo uporabnika
LisaMona, 14.12.2021 ob 16:31

Kak ste smesne ??

Kaj zdej to neko jamranje?

To so ja vasi soncki, srcki, buhteljcki, ko ste bile nekoc cist opledene na njih??

Eto, ker ste jim takrat vse v pi**do porinle.. Zdej je pa to to.

Saj vem, da si navaden trol, ki je po enem letu potegnil temo iz arhiva, da serje po ljudeh, ampak zaradi takšnih odzivov, kot je tvoj, ljudje pri nas delajo samomore. Ker je prepovedano povedati, da si v stiski. Ne jamraj, bodi tiho in potrpi oz. kjer si si postlala, tam boš spala, ne?

Odgovor na objavo uporabnika
Sočustvujem, 04.12.2020 ob 13:33

Tudi jaz imam vsega poln ku…, hvala bogu imam samo enega nesposobnega otroka. Mu razlagaš navodila po 100x dnevno, priganjaš, narišeš, napišeš pa še kar je vsak dan isto. Kaj naj kot mama naredim? Naj ga zafukam v smeti? Ga uspavam kot psa, ko se ga naveličaš?? Enostavno moraš požret flašo vina čez vikend, par pomirjeval čez teden in akcija gremo dalje! Če mene vprašaš jim je tablica / pc / telefonček totalno skurila možgane. Samo poglejte kaj delajo na tiktoku, eno samo afnanje brez inteligence. Prišel bo dan, ko bom vse skupi pustila in šla v božjo mater…

Dober komentar, se strinjam in me je nasmejal.

pri teh letih sem sama hodila k zobarju, na bus sem šla.. a res morte bit mamice zraven z 17letnikom?? Ne rečem da gre na operacijo nečesa, ne pa k zobarju ali ortodontu. Sama si preveč dela daš z njima ki sta skoraj polnoletna!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close