sirovo pecivo
Jaz te pite še nisem spekla, sem si jo pa sprintala, tako da “čaka na pripravo”. Jaz bom verjetno uporabila kar topljeni sir za toast, tanek v obliki kvadratov. Ne vem sicer koliko točno je to 10 dag sira, vendar jaz takšne stvari vedno dam kar po občutku, raje malo bolj obloženo, kot premalo. In seveda bom uporabilo vino in ne mleko.
Če ima tvoja mami tako rada sir ali je že poskusila sirov founde? Božansko.
lp
Italijanska sirova pita je res odlična. Sama sem jo že večkrat naredila. Uporabim topljeni trikotni sir, ki ga “narežem” (reže se bolj težko) in razporedim po piti. Manj “packanja” je s toast sirom, ki ga samo “natrgam” na manjše koščke in dam na pito. Za eno pito porabim 2-3 trikotne sirčke ali 2-3 rezine toast sira – po občutku. Pita je zelo hitro narejena, lahko se pripravi tudi nekaj ur prej, preden jo potem spečemo – do takrat jo hranimo v hladilniku.
Tina
odgovor Simoni – kako visoko je testo
Prvič, ko sem delala italijansko sirovo pito sem jo naredila iz polovičnih mer, testo sem komaj razporedila po pekaču (pekač za pizze – klasičen – ne vem kakšen premer ima), ampak pita je bila odlična, všeč mi je bilo – poleg okusa seveda – da je pita tanka. Pa še nekaj – vino v kombinaciji s sirom naredi res dober okus – probala sem že tudi namesto vina dati mleko, pa mi je prva varianta bolj všeč. Namesto navadne moke sem tudi že dala polnozrnato, pa ni bilo v redu. Tistega pravega okusa ni bilo.
Tina
Če še ni pozno, ti pošiljam naslednji recept za dobro slano torto iz skute.
Sestavine za testo:
7 jajc, 8 žlic moke, pest kuhane špinače, 2 dcl olja, 1 pecilni prašek, žličko
soli.
To spečeš v večjem pekaču.
Nadev: 600 gr skute, 100 gr majoneze, 180 gr. margarine in sol po okusu.
Pečen biskvit prerežeš na dve enaki polovici.Prvo polovico premažeš z malo
manj kot polovico nadeva, posuješ z narezano šunko in nanjo zopet nadev.
Pokriješ z drugo polovico biskvita. Z nadevom,ki ti je ostal, tanko premaži
celo torto in posuj po vrhu drobno nariban sir.
Daš hladilnik, da se dobro ohladi.
Recept je preizkušen, saj sem torto spekla že večkrat. Lahko pa vzameš
le polovico sestavin, če ti je to preveč.
Pa dober tek!
Alena
Forum je zaprt za komentiranje.