Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sirovi štruklji

Sirovi štruklji

Pred nevem kolkimi leti (ko sem bila še v vrtcu) sem enkrat jedla take snežno bele blazinice velikosti žlice kuhane v mleku. Te blazinice so bile čisto gladke in mehke, tako da si jih takoj lahko prepolovil z žlico. To je bilo tako hudo dobro in tega sem se spomnila ta teden. Je pa bilo to sladko. Ko sem jaz to svojemu pravla je rekel, da so to verjetno bili sirovi štruklji. Zdaj če so bili zaviti v listnato testo ne vem, vendar to ni bilo trdo ampak res fajn mehko in ostalo je skupaj, ko si razsekal z žlico. Pa prav topili so se ti po ustih – kot bi bil stepen beljak.
Sem se pozanimala kak se kaj to dela. Eni jih dajo v krpo in jih tak kuhajo, drugi pa kar v mleku.

A mi lahko kdo poda kak recept, od kake babice – tisti so najboljši ;). Jaz bi to rada naredila, ker se mi res lušta. Pa kak se kaj vse da v mleko, ko jih daš kuhat.

verjetno si jedla snežene kepe

Jaz jih delam tako da rumenjak ločim od beljaka in oboje stepe rumenjak z nekaj žlicami sladkorja in potem

Če so to snežne kepe, potem iz močno stepenega sladkanega beljaka z žlico zajemaš žličnike in jih zakuhaš v vrelo mleko. Hitro zakrknejo. Pobereš s penovko in preložiš v servirne skodelice. Iz preostalega mleka z rumenjaki skuhaš vanilijevo kremo, ali pa si pomagaš svanilijevim pudingom – skuhaš bolj redkega in ga preliješ preko kepic. Ohladiš. Dobro.

Tak, danes sem jedla za kosilo sirove štruklje. Bili so zelo dobri – bodo še večkrat na jedilniku, vendar to ni bilo to. No, danes sem se še pogovorila s taščo in mi je tudi ona rekla, da so to očitno bile snežne kepe oz. stepen kuhan beljak v mleku. To mi tudi deluje zelo dobro – zna se zgodit, da bo danes za večerjo ;P.

LP, Ines

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close