Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sirovi štruklji

sirovi štruklji

Za današnje kosilo imam v mislih (slane) sirove štruklje.

Mi katera da idejo, kaj naj naredim še zraven?

Razmišljam o kakšni omaki z gobami. Pa seveda solato.

Kaj se lahko ponudi še zraven takih štrukljev?

Mi jih jemo brez priloge, z drobtinami in sladkorjem, ter poleg kompot ali sveže sadje. So tako zelo nasitni, da se mi ne zdi potrebno kaj dodajat.
Morda le juhica prej.

Jaz jih ponavadi naredim kot prilogo pečenki.. Gre pa fino zraven tudi kakšna omakca iz graha, ali pa korenčka. Mal na olju prepražim čebulo stresem gor konzervo graha mal mleka, koper, sol, poper, potem pa s paličnim zmiksam in to je to.. Korenje enako samo da ga naribam..
dober tek

Kako pa sami napravite sirove štruklje?

Psssssssssssssst, jaz imam že narejene (zmrznjene), no kupljene. Sem bolj leva za take stvari.

Še najraje imam sladke z drobtinami.

sirove štruklje daj v pekač in jih prelij z zmiksanim jajcem in kislo smetano. peči pol ure, na koncu daj gor še kakšno rezino pršuta in malo parmezana in pusti, da se zapeče

njami

ali pa jih peči v paradižnikovi omaki z baziliko

tud ni slabo

Jajce in smetano zmiksam in polijem čez?

Ali prelijem z jajcem in potem z žličko malo kisle smetane povrh?

jajce in smetana se zmiksata skup

Hvala.

Narediš vlečeno testo (moka, jajce, sol, olje, voda),močno pregneteš (da se ne lepi na roke) in daš vsaj za pol ure počivat. Po vrhu hlebček premažeš z oljem, da se testo ne posuši. Potem testo malo razvaljaš in razvlečeš,namažeš z nadevom (skuta, jajce, sladkor – če so sladki), zaviješ v krpo in daš kuhat v slan krop za dobrih 20 minut. In to je to.

Mi smo pa zadnjič poskusili sirove štruklje (sladke), narejene brez testa. In res, fenomenalni so, mehki še naslednji dan.

Recept ne vem kje sem našla, je pa objavljen na netu nekje. Ali na kulinariki ali pa celo tukaj, na MON-u.

Lep dan

Jaz pa vlečeno kar kupim in ga nadevam po želji ( meni so še boljši če skuti dodam špinačo )

Kuham jih pa kar zavite v alufolijo. sem tudi to idejo dobila ne vem kje na netu. Manj packanja kot krpa.

Postrežem jih pa z lečino omako ali pa kar kot zakuho za juho.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close