Sirova torta na način Jamie Oliver
Ne, sploh se ne more primerjati s Mars čokoladko. To polnilo je hrustljavo in ni čutiti nobene kreme. Joj, težko je to razložiti. Saj bi napisala sestavine, pa nima smisla, ker vam ne bodo nič več povedale.
Če pa vztrajate, pa tudi lahko, saj se ravnokar z njimi “bašem” 🙂 Važno, da imajo čokolado čez 🙂
Pozdravček!
Vladka
V zakotno pisarno neuspešnega detektiva je neznanec prinesel zavitek bonbonov znamke malteser. Neznanca kmalu pokopljejo, detektiv pristane v zaporu, malteserji pa v zepu 13letnega brata. ker so bonboni vredni 3miljone funtov in jih iščejo okrutne barabe, se morea Tim potruditi, da bi svoj 14. roj.dan dočakal ziv.
Naslov knjige Sokolov malteser, by Anthony Horowitz.
ko sem gledala jamieja sem se spomnila na to knjigo, bonbončkov pa se svoj zivi dan nisem videla v trgovinah pri nas, pa ze takrat ko sem brala knjigo me je firbec matral kaksni so:)
kdo pozna to knjigo?:) (je mladinska)
Jaz sem jih jedla in imam sedaj polna usta sline.So vnukovi najboljsi posladek in vcasih ne razume,kako da jih pri nas ni,ko se pa skoraj vse dobi,ker je to res dobro.Vladka,meni tista hrustljava stvar vcasih spomni na
neko orientalsko sladico,ki sem jo tudi ze jedla.Tisti okus je res nekaj posebnega,verjetno to naredi slad.V Italiji imajo neko istant zadevo v prahu in tudi na to me spominja(Ovomaltina). Lp Babi
V Avstriji v Billi sem našla Maltesers. Najbolje bi jih lahko opisala, če rečem, da so malo trša sladkorna pena oblita z mlečno čokolado. Lahko jih po moje zamenjate z vsakim čokolado oblitim keksom. V DMu sem pa našla tudi Ovomaltine, ki ga je omenila Babi. Primerjala sem sestavine in okus in mislim, da je to še najboljša zamenjava, je manj »škodljivih« snovi notri, pa še stret ga ni treba, ker je to prah za napitek. Uf ja, pa cenejši je.
Link za vsebnost Maltesers imate. V Ovomaltine, pa so tele razlike: NI kakavovega masla, mlečne maščobe, laktoze, sojinega lecitina, pektina, pecilnega praška, mlečne čokolade; zamenjani so namesto margarine je MCT olje, ovsena moka namesto pšenične. Notri pa so še tele stvari, ki jih v Malteserjih ni: magnezijev karbonat, aroma vanilije, citronska kislina, kalcijev ortofosfat.
Zdajle bom naredila Jamijevo torto: en del podloge z Maltesers in en del z Ovomaltine. Jutri pa poročam kako je šlo)))
LP Barb
Forum je zaprt za komentiranje.