Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sirova torta na način Jamie Oliver

Sirova torta na način Jamie Oliver

Pozdravljeni!
Včeraj sem gledala Jamievo oddajo na POP-TV, ko je delal sirovo torto, ki se mi je zdela zelo zanimiva, samo Jamieva razlaga je bila tokrat bolj skopa – te oddaje v živo meni osebno niso preveč všeč. Prosila bi, če ima kdo ta recept (domnevam, da je v kakšni njegovi knjigi), naj bo tako prijazen in mi ga prepiše, prosim!!Za podlogo je med drugim uporabil nekakšne bombone, niso pa se videli, kakšni so, pa tudi za nadev ne vem, če sem si izpisala vse sestavine in način priprave…….

Hvala lepa in preživite ta ponedeljek čim lepše.

Ta pita zgleda sicer fino, ampak ni to Jamieva torta od včeraj. LP Daša

ta je malo podobna!? vem,da ni enaka!! tudi jaz sem gledala…vse je slo prehitro!! upam,da si je kdo vec zapomnil!!:)) lp petra

Mogoce boste pa tu nasle pravi recept:

Hvala za dosedanji trud vseh, ampak tista torta s kulinarike je dejansko samo podobna, na Jamievi strani pa tega recepta ni. Po moje je v kateri od njegovih knjig, pa ni vrag, da se ne bo katera našla, ki jo bo poiskala in prepisala. Še imam upanje!

Malo sem “pogooglala” Jamieja in nasla se ene par linkov z njegovimi recepti,
poglejte pod recent episodes:

The Naked Chef

Oliver’s Twist

Jamie’s Kitchen

Se pa se je teh receptov na webu, evo se ena stran, uradna od oddaje Naked Chef:

Jaz pa bom doma pogledala v knjige, mogoče je v kateri od prevedenih. Če je, dobiš recept zvečer.
LP
Damjana

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

He, evo, pa sem ga nasla:

A je to to?

Tukajle je recept iz včerajšnje oddaje:

Vzamemo model za torto, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Osnova: Vzamemo 250 g (zdrobljenih) keksov, 250 g (zdrobljenih) bonbončkov Maltesers in 250 g stopljenega masla.
Osnovo premešamo in damo v pekač. Poravnamo, debelo naj bo za 1 cm.
Nadev: 500 ml kisle smetane, 600 g namaza Philadelphia in 170 g sladkorja – damo v skledo. 4 beljake ločimo od rumenjakov. Rumenjake damo nadev. Naribamo limonino lupinico in jo prav tako dodamo nadevu ter dodamo 3 žličke vanilijeve esence.
Stepemo beljake, jih dodamo v nadev počasi vmešamo proti sredini, da bo v nadevu čimveč zraka. Vlijemo v model in v maso vmešamo koščke čokolade ter jih potisnemo v maso.
Pečemo eno uro na 170 stopinj.

Hej,meni pa je tako vsec slovenska skutina torta.Mogoce bo se komu.
Zelo okusna in hitro arejena.

1kg skute
4 jajca
12 dag masla (margarine)
1/4 kg sladkorja + vanilij sl.
sok ene limone + naribana skorjica limone

10 dag rozin(namocenih v rumu ali …)
6 zlic psenicnega zdroba
zavitek pec.praska

Mascobo in zmlet sladkor penasto umesamo,dodamo skuto,ki smo jo prej pretlacili in rahlo umesali z rumenjaki.
Zmesi primesamo se v.sladkor,rozine,limonin sok,zdrob in pecilni prasek
in nazadnje narahlo se sneg iz beljakov. Malo od celotne kolicine sladkorje prihrani,da das v sneg.

Vse skupaj denemo v dobro pomascen model in pecemo eno uro.

Jaz delam iz polovicnih mer.

Lep pozdrav Babi

Alternativa: Pol sladkorja + med,ki ga primesamo kar skuti z rumenjaki.

ajsa,tocno to sem nekako “sestavila” po svojih “zapiskih”!!:)) manjkajo samo se koscki cokolade….mislim,da jih je dal v nadev!?…vsaj videli so se !! lp petra

se oproscam…asja!! lp petra

Dal jih je čisto na koncu, ko je že vlil nadev v pekač. Natrosil jih je noter in s prstom porinil v maso.

Ko boš spekla, povej kako je ratala. Kaj boš dala namesto Maltesersov? Mogoče m&m’s? Pri nas se jih najbrž ne dobi.

Najlepša hvala vsem, super ste, samo res se ponuja še eno vprašanje-kaj dati namesto tistih bombonov, so to čokoladni bomboni, ali kaj?

Takole izgledajo:

No, pri nas v tujini te bonbončke imamo, mislim pa, da m&m ne bo dobra zamenjava. Morda so malo podobni Kinder bonbončki, le da so precej mehki in bi jih bilo pred drobljenjem potrebno ohladiti v hladilniku.
Pozdravček!

Vladka

Se pravi da zaradi teh bombončkov niso prevajali recepta v slovenščino. Namreč ga nisem našla v nobeni od treh Jamie-jevih knjig :((.
LP
Damjana

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

o tem razmisljam…ne vem – m&m…kaj jaz vem!! mogoce kaksne druge kekse /bolj mocne/ res ne vem! kaksen predlog!!?? lp petra

Hojla!
To slovensko skutino torto smo večkrat pekli tudi pri nas, mmmmm.
Kdor ima rad skuto, je to več kot odlično.

Kar sline se mi cedijo….

Sončen pozdrav Meta

Naj vam povem, da sem danes nalašč kupila te bonbončke, da vidim, kaj res imajo notri in sem ugotovila, da sem s Kinder bonbončki krepko udarila mimo. Kajti v bonbonih Maltesers ni mlečne kreme, kot sem predvidevala prvotno. Mislim, da bi bilo še najbolje zamenjati te bonbone kar s kakšnimi keksi oblitimi s čokolado, kaj drugega mi trenutno ne pride na misel.
Lep dan!

Vladka

Evo, tu je opis, kaj so ti bonboni:

Me pa zdaj res firbec matra, kaksni so. Moram pogledat, ce se jih tukaj da kupit. 🙂

Se po nemsko, podrobna vsebina, iz cesa so ti bonboni:

Kaj pa je notri v bonbonih? Glede na to, da jih dela Mars, bi bilo mogoče kaj podobnega kot Mars čokoladka?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close