Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sirova plošča

Sirova plošča

Katere vrste sirov ponavadi narežete za sirovo – ploščo? Kaj postreči zraven?

Prvič jo bom sestavljala, pa ne bi rada kiksnla. 🙂

Uf, sirov je malo morje, trdih, poltrdih, mehkih, mazljivih, jogurtovih, plesnivih, briev, dimljenih ipd… Tako da svetujem kakšno veleblagovnico. Nabavi čimveč različnih.

Zraven pa: različne kruhe (narezane na kocke),lahko tudi grisine, prepečenec. Sadje: grozdje, hruške, melona, jabolko…, lahko tudi suho sadje…, potem oreščke: orehe, lešnike, indijske oreščke. Rozine. Na koščke nalomljeno črno čokolado.Ne pozabi na začimbe: poper, rdeča paprika, lahko tudi pekoča…

Ne pozabi na vino. Dobro ohlajen rose bi se lepo prilegel.

Aja sem pozabila še na pomake. Jogurtova s česnom in kumarami, paradižnikova – ostra, gorčična, zeliščna, lahko tudi kakšna sadna… Notri pomakaš kruhke ali grisine.

Carla ti si pa res poznavalka.

A jabolka in hruške narežeš al kako? Me skrbi da ne bodo čisto rjava ratala, ko bodo stala kakšno uro na pladnju?

A omake sama narediš?

Kateri siri pa so najboljši? Ovčji, kravji, kozji?

Ej sori, me ni bilo doma. Zdaj si verjetno že naredila. Jaz sadje narežem tik pred zdajci. Kar na krhlje. Lahko jih malo pokapljaš z limonco. Če imam čas, delam omake sama, drugače se da tudi kupiti.

Od sirov pa tako. Daleč pred vsemi je mozzarela Buratoo. To je tista, ki je speta v mošnjiček in ima mehko-tekočo smetanasto sredico. Pitem daleč nič in vse ostalo. Parmezan je dober (samo mora biti tanajboljši – jedilni), potem masdamer, pa brie, paški sir je odličen (a spet odvisno kje ga dobiš), nisem pristaš kozjih sirov (mi ne sede okus). itd itd.

Probaj kdaj sirov fondi. Je odličen.

Carla hvala, sem tudi sama ravnokar domov prišla (bila na soncu :)), sirovo ploščo imam namen narediti enkrat v priliki, ne danes.

Bom vsekakor upoštevala tvoje nasvete..

Carla še nekaj bi te vprašala.

Glde na to da so ti siri res dragi, me zanima če morda veš, če v Lidlu prodajajo kvalitetne sire? Grana Padano sem zadnjič videla na polici pri njih in je bil precej cenejši kot v Mercatorju. Nisem ga pa kupila da bi ga probala.

Carla naj še jaz pristavim svoj piskerček: a lahko napišeš svoj recept za sirov foundi .

Za Lidla ne vem natančno. Sem pa tam kupila par drugih sirov (en jogurtov kao brie je bil zelooooooooo dober). Za parmesan nevem. Če imajo Reggiano (recimo 30 mesecev) ta je super dober. Itak lahko kupiš, saj boš dala različne vrste. Vsak bo že našel kaj zase. Ker Lidl je res precej cenejši.

Drugače pa Buratto dobiš samo v Maxiju na delikatesi. Je res noro dober.

Za fondi pa žal ne vem. Jaz sem si ga prinesla iz Francije (par zavitkov), našega (oziroma kaj prodajajo tukaj) pa ne poznam. Sem pa imela nek dober recept kako ga pripraviš sam, če ga najdem ti ga napišem.Vem da moraš imeti GROJER, ta sir je najboljši tudi za med kakšne omake, ali recimo testenine. Je bolj slan, na videz malo podoben parmezanu, da pa res božanski okus. Sem ga enkrat kupila v Sparu na delikatesi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close