sirova omaka
Jaz jih delam tako, da sladko smetano segrejem, ter v njej raztopim sir s plesnijo (po okusu).
Imamo pa radi razne variante:
– posteklenim čebulo, dodam na majhne koščke narezan piščančji file, lahk dodaš tudi gobe (šampinjoni, …), potem pa smetano
– konzervo tunine, dodaš smetano in sir
v obeh primerih v omako vsujem testenine (v prvem primeru široke rezance, v drugem pa svedrčke) in premešam ter malo pustim, da se okusi spojijo
Zelo enostavna, hitra in dobra jed.
LP.
Pozdravljena,Cenca Marina (dodam)!
V posodo dam malo masla.Ko se zacne topiti dodam nariban sir(kar imam doma),obvezna gorgonzola,ki da okus,ali podobni sir (cambazola, montagnola),ki jo kar zmeckas z vilicami.Takoj dodam kapljico konjaka ali zlico suhega belega vina.Zacinim s soljo,poprom in muskatnim oresckom.Mesam,da se ne prime in dolijem tekoco lahko smetano.Postane podobno sirovemu fonduju.Sama dam tudi katero od zelisc.Meni zelo ustreza na drobno sesekljan svez zajbelj,mlada cebulica,petersilj…To polijes po testeninah ali njokih.Ce imas rada,potreses se s parmezanom.Pustis,da se okusi prepojijo in serviras.Moj vnuk ima pa rad,da dam malo pod gril,da na vrhu naredi zlato skorjico. Nisem se nikoli vprasala v gostilni,to je moj lasten recept in nic ne zaostaja za gostilniskimi. Mesnih dodatkov ne dajem,ker imamo raje samo sir in zelisca. Mogoce ti bo vsec.Me zanima,kako delajo drugi. Lep p babi
Sirova omaka
2 rumenjaka, 5 dag masla, 4 žlice nastrganega sira, 1 žlica ostre moke, približno 3 dcl mleka, sol
Maslo umešamo z rumenjaki, ostro moko in soljo. Prilijemo mleko, mešamo in prevremo. Odstavimo in vmešamo še nastrgani sir. (Kalorije 805, beljakovine 34 g, maščobe 76 g, ogljikovi hidrati 27 g)
Forum je zaprt za komentiranje.