Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Širokokoten objektiv

Širokokoten objektiv

Hotel bi kupiti aparat, ki ima širokokoten objektiv (zajame veliko okolice). Kje pri oznakah fotoaparata to vidim (leče – k ma ene dimenzije gor al kje)

sorry za čudno vprašanje

To vidiš pri oznaki leč (npr. razpon od 28-84mm). To je pretvorjeno v 35mm format (ponavadi to piše zraven). Manjš kot je prva cifra, boljše je. Vendar pazi, ker kompaktni digitalci imajo posebne oznake, ki so precej manjše, npr. 6-42mm, vendar je te treva pretvoriti v 35mm format, da dobiš neko pravo primerjavo. To imajo večinoma vsi zraven napisani. Večinoma se leče dig- aparat. začenjajo pri 35mm, tako da 28 je že kar solidno širok kot. Odvisno zakaj rabiš. Je pa res, da je ta kot odvisen tudi od velikost senzorja, če se ne motim. Pač najboljše je, da aparat preizkusiš, da se prepričaš, kaj potrebuješ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

nekatere kamere imajo na leci navoj na katerega lahko “navijas” razlicne zadeve
od predlec do filtrov
pozanimaj se pri prodajalcu ali pa pobrskaj po netu
odvisno od modela se dobijo sirokokotne predlece od 20 tisoc tolarjev naprej

lp

Če hočeš precej kakovostno avtomatiko, svetujem Olympusa C7070WZ, ki ima zoom od 27 do 110 (pretvorjeno v 35 mm format). Odlično za turistično ali družinsko fotografiranje, pri širokem kotu praktično brez popačenj.
Se pa kakovost ustrezno plača, jaz sem v tujini odštel okroglih 650 EUR, vendar mi ni žal.

New Report

Close