Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SIR ZA NA ŽAR

SIR ZA NA ŽAR

v nedeljo potrebujem sir za na žar pa me zanima kako se mu reče.
Mislim, da so različni. Želela bi takega, ki se ne topi.
Hvala Pozdrav

V E. Leclercu ga dobiš pod imenom HALLOUMI (grill kase). Imajo ga tudi v Šparu (je cenejši kot v Leclercu), kako se pa tu imenuje pa ne vem. Sestavine so iz kravjega, kozjega in ovčjega mleka – za orientacijo.

Obstaja tudi slovenski sir za žar: “Olimski sir za žar,” včasih ga imajo v šparu. Če ga nimajo, se pozanimaš o njem direktno v Olimju.
Je odličen.

Ali se ta sir potem peče samostojno, npr.kot meso ali se ga v kaj zavija. Kakšne začimbe se uporabi? nAmreč prvič slišim za tak sir.

V Intersparu imajo ciprski HALLOUMI in Olimski sir za žar. Meni osebno se zdi HALLOUMI preveč slan, pa imam rada slano hrano. Sicer pa sta oba zelo dobra.
Bredal, peče se ga samostojno, tako kot meso. Halloumi je že nekaj začinjen, pa ne vem s čim. Sicer pa je dober samo popečen in ga ni treba dodatno začiniti.

Dobiš ga tudi v Hoferju.

Poskusili smo tudi mi tega honolumi, je res bolj slan še posebno, ko se ohladi vendar je vseeno zelo okusen.

Kako dolgo ga pa pečeš?

Čisto malo morda 3 min na vsaki strani. Saj vidiš kdaj je dovolj.

Hvala! Sira na žaru res še nismo pekli, zato me je zanimalo… Sicer pa je res, da se lahko je tudi surov (in ne moreš zgrešit)! :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close