Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sir v ”lističih”

Sir v ”lističih”

Živjo, gurmani.

Včeraj sem si naredila eno jed ala Polona (tunino z jajcem + čebula, mmm, super) na vrh pa sem si dala še pol sirovega lističa. In ugotovila, da jaz tega sira v bistvu ne uporabljam, ker ne vem kje. Največ mi nese do pizze.

Mi lahko zaupate, kaj vse lahko ‘obogatim’ s takim sirom?

Hvala in lepo se mejte.

Polona

Moj predlog je na lasagne in gratinirano zelenjavo.
lp Danica-m

Puranji zrezek v smetanovi omakci, na zrezek pa še listič sira in rezina ananasa. Njami. Drugače pa dam rezine v razne tople sendviče, paštičo ipd.

lp n.

Bolj ali manj ga uporabljam samo za tople sendviče in tudi navadne sendviče, če je tak sir slučajno pri roki in se mi ne da rezati celega sira (lenoba babja 😉 ). Drugače pa tako že pravijo: primeren za vse jedi, kjer se mora sir stopiti (po moje tudi za kak domač cordon bleu).

Lp, mishika

Hvala dečve, ene dva kila sem si že nabrala :-)) En domač cordon bleu bi pa ja zmogla. Se moram vršt na delo, ma kaj, ko ima mama konec tedna 50 pomladi in bomo jedli, jedli, jedli. (ha, ha, ha, jaz si bom sigurno naročila ljubljanski, ali pa tolminski, mljask, mljask).

Hvala še enkrat za predloge.

Kot ze povedano:
topli kruhki,
na razne zrezke,ko so ze narejeni,odstavim z ognja in pokrijem s pokrovko,da se sam stopi,
na vrh zelenjave,ki jo gratiniram v pecici,
na popecen kruh za na minestre,tudi na koncu v minestro(zlasti za otroke),da se raztopi,
na palacinke z rezino sunke, zavijem,paniram in ocvrem ter narezem na manjse koscke-je zelo dobro,ce imas obiske,ker lahko ze malo prej pripravis,potem samo se zobotrebce napikam.

Ce sem pa zelo pridana,narezem na tanke listice sir masdamer -ta je sele dober! Lepo praznujte in tebi naj naj Babi

hja, babi, mislim, da si narobe prebrala – moja mami jih bo 50 (jaz pridem na vrsto v aprilu, 30 – ma ne povedat nobenemu ;-))

Vseeno hvala za dobre želje in seveda za predloge.

LP :-))

Joj,Polona,oprosti! Ker si pisala v prijetno saljivem tonu,sem mislila,da si
sebe poimenovala mami. Torej,vse lepo mami,tebi pa kasneje:)))Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close