Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sir in česen v olivnem olju

sir in česen v olivnem olju

Pozdravljeni, imam eno vprašanje, pa nikjer ne najdem odgovora. Doma sama vlagam sir v olivno olje, zraven poleg začimb dodam še nekaj česna, kak cel strok, sicer pa narezanega. Zadnjič sem se lotila še česna v olivnem olju, potem pa sem prebrala, da je česen vložen v olju lahko zelo nevaren. Zdaj pa ne vem, ali naj tudi vse kozarčke s sirčkom vržem stran? Sicer to doma izdelujemo in jemo že kar nekaj časa in nikoli nikomur nič ni bilo, ampak ko kaj takega prebereš, te pa malo panika zgrabi. A morda kdo ve kaj več o tem? Hvala!!!

Bi kopirala sem članek kjer pišejo, da je česen vložen v olje strupen, da preberemo ti mojstrovino?
Česen pa le pojej. Vlaga sem tudi sam česen v oljčno olje in se ga dodaja drugam ravno zato, ker je zelo zdrav.

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesen tukaj piše pod ”uporaba”. Naj bi se ga porabilo v tednu dni. Mi imamo sir v olivnem olju z dodatkom česna tudi po en mesec – dokler se ne poje pač… lp

Sedaj je bolj jasno.
Opozarjajo na botulizem. To je resna težava, ki se lahko zgodi pri čisto vsakem shranjevanju, konzerviranju. Drugače povedano jed se pokvari in če tega ne bi opazili in to pojedli se hudo zastrupimo.
Če ne pasteriziramo ali ko kozarec odpremo je potrebno pojesti v nekem roku. Za česen sicer jaz mislim, da rok ni ravno en teden ampak se obdrži veliko dlje, potrebno je pa paziti, da je ves v olju saj je to olje konzervans.
Osebno pa tudi vse kar dajem v olje pasteriziram. Še bolje je, če se prelije z vrelim kisom in nato vloži v olje.
Vpiši v google botulizem in dobiš veliko napisanega na to temo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close