sipe – rižota?
Danes je bil dragi v ribarnici, naročila sem mu “nekaj morskega”, prinesel je sipe (take, navadne, ne “črne”). Zdaj pa me zanima, ali imate kakšen fini recept, kaj z njimi narediti? Rižoto? Ali jih samo popeči? Ali kaj drugega? Ideje, prosim! (sem gledala v kuharskih knjigah, pa nisem našla nič pametnega). Bom zelooo hvaležna!
Ravno danes sem delala rižoto s sipami.Očistiš in narfžeš jih na “trakce” .Na olivnem olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš sipe in jih popražižš na njej.(5 min približno)vsake toliko premešaš in dodaš sesekljan peteršilj ali malo bazilike (lahko pa kar oboje ,samo ne pretiravat).Malo posoliš dodaš riž in ga prepražiš da postekleni (skozi mešaš).Potem doliješ malo vode in kuhaš dokler riž ni kuhan (15 do 20 min. odvisno pač od riža).Vmes občasno premešaš in dolivaš vodo če se ti pokuha pa je riž se trd.Med kuhanjem lahko dodaš malo jušne kocke za bolj poln okus in pa seveda poskušaš ce je notri dovolj soli in popra.To je moj recept ki mi ga je povedal moj mož, ki kot kuhar obvlada morsko hrano,lahko pa kaj po svoje eksperimentiraš.V knjigah pa res bol malo najdeš o sipah.
Dober tek pa upam da ti bo uspelo.
Forum je zaprt za komentiranje.