Siol, modem so mi zamenjali in dali: sinope 658+, kakšen je ta modum, je res kot router??
Net ni delal, baje je šel naš router Linksys in prišel je siolovec in to povedal, da je to res in zamenjal nam je še modum, prej calista, zdaj pa imamo sinope 658+, ko sem ga vprašala zakaj je to zamenjal, je dejal, da caliste povsod menjajo in da zdaj svojega routerja sploh ne potrebujemo, da je dovolj le ta njihov sinope, da deluje kot router in ima požarni zid …
Ta hip nam net dela brez problema, uredili smo tudi brezžično povezavo, torej vse klapa, klicala sem še na siol in jih vprašala, če ta sinope res dela kot router, torej ima požarni zid, zaščito in mi je operater zagotovil, da je to to. Okej, ampak saj veste, oni morajo govoriti vse dobro, mene pa zdaj zanima, če kdo mogoče ve, ali je vse to res, torej imam res lahko le ta siol modem sinope in mi služi kot router in požarni zid, ali pa to le ni res in je to le neka osnova in je bolje, da si uredimo še svoj router Linksys, kot smo imeli prej.
Hvala za vsako pomoč, nasvet. res haval! LP
Povsem zadošča, ne potrebujte še enega routerja. SIOL modem ustrezno konfigurira in potem deluje kot router. To lahko opravijo celo na daljavo, kar marsikomu zelo olajša priklop – enostavno prižge računalnik in internet deluje brez vseh dodatnih nastavitev povezave. Brezžično povezavo je verjetno smiselno zaščititi z geslom, razen če ne stanujete v lastni hiši.
Forum je zaprt za komentiranje.