Najdi forum

siol-default

Živjo!

Situacija je takšna. Pred kratkim mi je šla osnovna plošča pri stacionarnem rač., ki sem jo nadomestila z novo. Serviser mi je kot default internet nastavil adsl, čeprav imam sama sicer linijo urejeno prek siola. In zdaj mi non stop javlja, da se moram za spletno stran povezat, ko kliknem ok (za adsl) pa mi to seveda zavrne. Skratka, net včasih dela, včasih ne.

Kako naj si znova inštaliram siol na računalnik sama? Si sploh lahko ali moram koga poklicat? In kako naj izbrišem adsl?

Sicer imam pa Xp, ang. Je ok, če grem na Network Connections, kaj naj tam storim? kaj pa tam, ko je treba vnesti številko? A sem sploh na pravem mestu?:-)

Prosim za pomoč, čimprej, hvala!

Zbriši povezavo in jo ponovno ustvari, glej navodila
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/siol_internet/windows_xp/kreiranje_nove_pppoe_povezave.aspx

Zbrišeš pa jo: control panel- network (ali nekaj takega) in zbriši ikono ADSL.
Ikono lokalnega omrežja pusti pri miru.

Izi01, res si genialen. In tako zelo na izi je bilo to naredit:-) Hvala!!

Spet jaz:-)

Vse tisto sem naredila, vse ok. Ampak – zdaj mi ves čas javlja, ko se povežem na splet (internet explorer), če vzpostavi povezavo, jaz bi pa rada, da je to samoumevno takoj, ko se prižge rač., da se potem pojavi tista ikonca desno spodaj. potem moram dat vedno ok, connect, sicer mi vrže staro verzijo (ki sem jo npr. gledala nazadnje, prejšnji dan).

a moram to kje pri firewall settings spreminjat? pod advanced imam vnešeno oz. obkljukano local area coonection, in pa seveda siol.

pri network connections pa imam zraven siola kljukico (default), hkrati pa piše connected, firewalled.

Torej, kje je vnešeno narobe, da mi avtomatsko ne poveže internet kot sem imela prej, ampak vedno ob vklopu?

Hvala!

V meniju start – vsi programi – zagon, povleci ikono za povezavo v to mapo in ponovno zaženi rač.

se opravičujem, ker sem tako nepoučena, ampak, kako naj to ikono (od kje) povlečem?

če grem na start – programms – kam potem? accessories (tam imam network connections) ali startup – kaj pa potem? če hočem karkoli kam povleči, se mi ikona za start avtomatsko zapre…

Če držiš ikono na meniju start se ti ta avtomatično odpre kot tudi meni vsi programi.

Katero ikono za povezavo naj bi povlekla?
Kolikor mi je jasno je SiOL zbrisala, se pravi da ostane lokalno omrežje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close