Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Singapur – fotoaparat

Singapur – fotoaparat

Zanima me, če ima kdo izkušnje s kupovanjem fotoaparata v Singapurju. Kje se ga splača kupiti?

Hvala in lep pozdrav

Viki

mislim, da je Nemcija ugodna, jaz sem tam kupil Pentax MZ-6 s Tokino 28-105 3,5-4,5 za 260 Eurov. V Avstriji so hoteli 500 Eurov.
lp
miran

Zdravo!

V Singapurju je foto in video tehnika zelo poceni. Sicer velike razlike z Nemčijo ni, ampak so cene vseeno nižje.

Je pa eno zlato pravilo: v vsaki trgovini s tehniko je potrebno barantanje. Tudi, če je ob vsakem artiklu napisana cena, le-ta ne pove nič in vedno je možno iztržiti dosti boljšo ceno. Glavno je, da natančno veš, koliko nek fotoaparat stane pri nas oziroma v Avstriji ali Nemčiji. Postavi si mejno ceno, torej največjo vsoto denarja, ki si ga pripravljen dati za fotoaparat. Pri barantanju zahtevaj 20% nižjo ceno od tvoje mejne cene (to bo tvoja rezerva, kajti tako kot prodajalec, boš tudi ti moral malo popustiti). Predlagam, da jasno poudariš, da “lahko dobiš isti fotoaparat za ……… dolarjev v Nemčiji”. Trgovec bo videl, da se na stvar spoznaš in se bo takoj spustil na realne cene, kajti vsak trgovec na začetku poskuša stranko “nategniti”. Če v prvi trgovini ne boš uspešen, ne obupaj, poskusi znova, trgovin je na pretek!

Najboljši naslov za nakupovanje tehničnih izdelkov je SIM LIM SQUARE. Ta tem trgu je en velik nakupovalni center izključno s tehniko. 3 nadstropja samo foto in video! Sicer je ogromno tovrstnih trgovin tudi na glavni nakupovalni ulici ORCHARD ROAD, a so trgovci manj fleksibilni.

Na koncu ne pozabi zahtevati povračila davka. Daš jim številko kreditne kartice, na letališču potrdiš račun in denar ti nakažejo na tvoj račun.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagal.

Lep pozdrav!

Pepson

Kako pa je s kupovanjem fotoaparatov v Bangkoku?
Edi

Tajska ni takšna “Meka” za nakupovanje tehničnih izdelkov kot Singapur.
Cene so višje kot v Nemčiji in Avstriji. V Bangkoku se kupuje zlato, dragi kamni in svila. Ampak pozor, na vsakem koraku te želijo ogoljufati!!!

Poleg Singapurja je tudi v Maleziji tehnika zelo poceni, še posebej računalniška tehnika, kajti velika večina vsej računalniških komponent je izdelanih v Maleziji. Ampak tudi cene fotoaparatov so podobne tistim v Singapurju. Največja izbira je v Kuala Lumpurju in v mestu Johor Bahru.

Lep pozdrav!

Mene zanima, če kdo ve, kje v Kuala Lumpurju, je kakšna tgovina z fotoaparati, tudi rabljeni, tja namreč letim čez tri tedne, pa če bi našel kakšen fotič, bi blo cool.
Ta informacija bi mi res prisla prav. Pa tudi kje drugje, v Maleziji, ali pa na Tajskem.

zijo leta 2000 sem bil v singapurju in gledal za kupit fotoaparat ali kamero zbarantana cena je bila enaka ceni v Italiji tako da nisem kupil nic pa še bolj siguren sem za foto iz Italije ali Nemčije (garancija)

PEPSON JE PRAVILNO NAPISAL: MADE IN MALEZIJA!

DOMA IMAM HP TISKALNIK NAREJEN NA MADŽARSKEM.EDINA TEŽAVA STA MU PAPIR IN KARTUŠE.PRAKTIČNO NESLIŠEN.

2 TISKALNIKA LEXMARK MADE IN CHINA STA MI ŽE ŠKRIPNILA TRETJI MI ZA SILO DELA.A VSAK WORDOV DOKUMENT / PRINTANJE NORMAL / GA ZARIBA.POMNIKNIKA IMA NAJVEČ NEKAJ 10 KB !

NAŠI SOSEDI ITALIJANI IMAJO LEP PREGOVOR:

POCCI ŠOLDI PER POKA MUZIKA !

PREVOD NI POTREBEN !

PRAVITE BARANTANJE:

ALI NI LEPŠE KUPOVATI V SLOVENIJI KJER CENE DOLOČA TRG ?
V NEKATERIH PRIMERIH RAČUNALNIŠKI TRGOVCI ZARADI OSTRE KONKURENCE PRODAJAJO TUDI POD NABAVNO CENO.SAMO DA OBDRŽE STRANKE.

DA NE GOVORIMO O KVALITETI SLOVENSKIH SERVISOV / IN KVALITETI SERVISOV V JV AZIJI /

TAM ČAS NI DENAR !

KAR JE V SLOVENIJI ENA URA JE V JV AZIJI CEL DAN !

japonska je seveda izjema.tam vas ne bodo nategnili.v maleziji , singapurju in na tajskem zelo verjetno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close