Sin ima virusni meningitis-je kdo prebolel….
K sreči ga poznam iz izkušnje prijateljice, ne iz lastne. Potek bolezni je bil zelo buren, zelos o bili prestrašeni in mi z njimi vred, a otrok nima nobenih posledic, hvala Bogu. Kolikor je takrat povedala, je menda virusni meningitis veliko nevarnejši odraslim, otroci ga praviloma prebolijo brez posledic. Vseeno tega ne vzemi za suho zlato, ker je to info iz 2. roke. Vso srečo!
Sama sem prebolela virusni meningitis v zadnjem letniku fakultete. Meni ni pustin nobenih posledic, za katere so rekli, da jih bom po vsej verjetnosti nekaj časa čutila. Imela naj bi probleme s koncentracijo, glavobole…vendar nič od tega. Tako da – meni je bilo najhuje tisti čas na infekcijski, pa spomnim se, da me je blazno motila svetloba – tudi ponoči, če je sijala luna, mi je bilo čisto preveč svetlo… Ko sem odhala iz infekcijske (po enem tednu), sem bila čisto ok, kot rečeno kasneje doma nisem čutila nobenih posledic. Normalno sem opravljala izpite, se učila, nobenega glavobola….
Tako da – so tudi primeri, kot je moj 🙂 Sem pa razen trdega vratu in občutljivosti na svetlobo baje med samo boleznijo se izredno dobro držala – imela sem gibljive noge (v smislu da sem jih lahko iztegnjene približala glavi), tako da predvidevam, da sem imela bolj blag potek bolezni…
Upam, da bo tudi pri vas tako kot pri meni – vse ok 🙂
Leta 2004 ga je prebolela moja hčera. Bila 7 tednov v bolnišnici z zelo hudo obliko, 5 dni je bila v komi, sumili so celo na tumor. Ko je prišla domov, je bila zelo slabotna, komaj je sama jedla, umivala in vse ostalo sem jo jaz. Tri mesece je bila v staležu in naslednjih 6 mesecev pa 4 urnik.
Od vsega hudega pa so ji ostali samo občasni glavoboli. Hvala Bogu.
Od takrat je že 2x rodila in je vse v najlepšem redu.
Držim pesti in verjamem, da bo tudi s tvojim sinkom vse vredu.
Lep pozdrav!
Jaz sem ga prebolela ravno, ko sem bila stara ene 12 let. Tudi brez posledic in ne ravno najblažje oblike … se pa spomnim, da potem še kakšno leto nisem bila čisto dobra… v smislu, na začetku nisem smela na sonce sploh, pretirano se nisem smela ukvarjat s telovadbo in tako…zdaj se samo še bežno spomnim 🙂
Tudi moj mož ga je prebolel pred 10 leti – se pravi je bil star 16 let.
Ostale so mu občasne migrene in občutljivost na svetlobo. No, ne toliko občutljivost…neprijetno mu je na soncu, nosi sončna očala in se ne sonči. Pa luči v velikih trgovinah se izogiba – spet migrene.
Bilo je precej hudo v času ko je bil bolan, ampak je zdaj čisto ok, športnik…brez omejitev v tem smislu.
Forum je zaprt za komentiranje.