Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika simpl in enostavno

simpl in enostavno

Prosim, napišite nekaj receptov za pecivo, ki je res enostavno za pripravo in DOBRO. Sem dobila zadolžitev, da spečem nekaj vrst različnega peciva za skupino 20-25 ljudi, pa bi se resnično rada dobro odrezala, da me vsaj še nekajkrat pohvalili.

Hvala vam za recepte in nasvete.

pojdi na iskanje in vpisi – pecivo .sigurno bos dobila zelo veliko receptov-takih bolj simple in tudi zahtevnejsih. lp petra

štrudl lene gospodinje (ga ni bl simpl in boljšega) – najdi na kulinariki, meni ne dela.
Pa neko simpl gibanico sem enkrat delala, ko samo neki potresaš eno čez drugo, brez kake izdelave testa – je noro dobro in simpl, samo ne vem ne naslova ne recepta na pamet.
Mogoče ve katera druga!

pecivo na suho se imenuje tisto, ko samo nekaj pretreseš.
Sicer pa res. Pojdi na http://www.kulinarika.net in tam najdeš na tisoče receptov, pri veliko napisanih receptih je še slikica zraven, da si bolje predstavljaš. In tudi mnenja in obrazložitve ter alternative.

Npr pijana nevesta je zelo zelo enostavna in okusna, da si prste oblizneš.

Odlična in simpl je rolada iz 8 jajc, 10 žlic sladkorja (zmiksano), pa namesto moke daš 10-15 dag mletih orehov.
Pečeno zviješ, ohlajeno premažeš z eno kislo smetano.
Pripraviš en dan vnaprej, je boljše.

Miranda

Izredno dobro, poceni in preprosto pecivo je rožičevo pecivo:

Hvala za nekaj namigov.

makovo pecivo:
2 jajci penasto zmešaš z 2 jog. lončkoma sladkorja (+vanilij sladkor). počasi priliješ 1 lonček olja in 2 lončka mleka. vmešaš 2 lončka mletega maka in na koncu 2 lončka moke (+pecilni prašek). jaz dodam še žlico mlete čokolade, če jo imam.
Vse skupaj vliješ v pekač (ne se ustrašit, ker pride precej tekoče, ampak se bo sigurno speklo!) in pečeš pribl. 40 min. na 180 stopinj. Pečeno premažeš s čog. glazuro. VEDNO uspe, je zelo dobro in preprosto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close