simobilovi opomini…ne moreš verjet
pridem z morja in me že pričaka opomin in njihova grožnja, da ga bodo v roku 14 dni “odklopili”…mislim, če je to normalno…rok plačila 21.7., človek na poletnem dopustu in v roku 1 tedna že ta njihov opomin…kaj če bi še podaljšali, kot smo imeli namen…najbolje, da naslednje leto ostanem doma, da ne pridem spet prepozno 🙂 k vragu morje, samo da dobijo pri simobilu pravočasno tistih 30 eur…in grem stavit, da bo na naslednji položnici to še zraven obračunano…za 100 eur več smo porabili na morju minimalno, ampak ne, ne morejo počakat na 30 eur, ker je folk na dopustih…če je to normalno…
ne vem no, glede na to, da se mi je to zgodilo prvič, sem čisto razočarana…da bi morala zaradi enega dopusta in ene tedenske zamude urejat trajnik, na to nisem niti pomislila…če so vse ostale položnice počakale (pa jih ni malo), njim se pa tako mudi…pri mobitelu se mi to ni nikoli zgodilo, potem prešaltam na simobil in me že čaka opomin zaradi 30 eur, ki so jih dobili 1 teden pozneje, in vsi vedo, da so/smo ljudje v teh 2 mesecih večinoma odsotni zaradi dopustov…brez veze
A ti misliš, da opomine rihta ena prijazna tetica, ki gleda na koledar in si reče “ah, Francka je zihr na dopustu, njej bomo skoz prste pogledali še za en teden…”? To gre skozi računalniško obdelavo in po določenem času, ki je pretekel po roku plačila, se vsem pošlje opomin.
Jaz preprosto pred odhodom na dopust grem skozi seznam položnic na Kliku in plačam vse, kar bo zapadlo v naslednjem mesecu, pri tistih položnicah, kjer so zneski fiksni (T2) ali približno fiksni (elektrika) pa mesec dni prej enostavno nakažem dvojni znesek (da ni zmede pri sklicu). Še nikoli nisem imela težav.
Meni so tudi tečni s temi opomini pri SiMobilu, takoj ga pošljejo in nato zaračunajo mislim da okoli 1,45 eur.
Pri Mobitelu ni bilo tako.
In tudi jaz, ko mi poteče, razmišljam, da grem drugam. Ravno zaradi tega nerazumevanja – če kakšen teden pozabiš plačat ali če si na dopustu, pa da je potrebno takoj pošiljat opomine … Potem ti pa še pozabijo pri naslednjem računu zbrisat opomin za plačilo. Tako so mi naredili pri 3 računih!
tako da se strinjam s teboj …
A ti misliš, da opomine rihta ena prijazna tetica, ki gleda na koledar in si reče “ah, Francka je zihr na dopustu, njej bomo skoz prste pogledali še za en teden…”? To gre skozi računalniško obdelavo in po določenem času, ki je pretekel po roku plačila, se vsem pošlje opomin.
Jaz preprosto pred odhodom na dopust grem skozi seznam položnic na Kliku in plačam vse, kar bo zapadlo v naslednjem mesecu, pri tistih položnicah, kjer so zneski fiksni (T2) ali približno fiksni (elektrika) pa mesec dni prej enostavno nakažem dvojni znesek (da ni zmede pri sklicu). Še nikoli nisem imela težav.[/quote]
gre za totalno gnil odnos do strank.
nam je elektro grozil s tožbo preko odvetnika, ker so oni (!) spregledali plačilo, ki je bilo izvedeno v roku. kako jim je to uspelo, mi ni jasno. da ne govorim o tem, da so težili po mailu direktorju osebno, ker je pri enem računu pri plačilu zmanjkalo par centov. in to pri stranki, pri kateri imajo skoraj reci in piši miljon evrov prometa.
dajo se naredit filtri dobrih strank in slabih strank in stranki, ki sicer redno plačuje račune pač ne težiš, ker zaradi osebnih stvari enkrat ali dvakrat letno ne uspe plačat računa v roku.
ne, pred odhodom ga še nisem dobila, drugače bi bil plačan, takoj ob prihodu domov vse poberem in seveda plačam, zato me jezi…gre za 3 tedne dopusta…v teh 3 tednih moje odsotnosti dobim račun in opomin (!) – tako se je zgodilo tudi tistim, ki so šli na morje za 10 dni, očitno je treba preračunat, kdaj na dopust, zaradi simobilove položnice :)…vem, da gre vse prek računalnika ja, zato me še bolj jezi, saj se da samo z enim klikom prestavit te opomine za kakšnih 14 dni, kdo bi imel zato česa manj? nič mislit zraven, samo “klik” in ni panike…in zaradi tega tedna, kolikor so čakali na mojih 30 eur (in 90% drugih položnic), so zaslužili zraven še 100 eur, kolikor smo porabili v tujini…ampak 1,45 eur krat x takšnih opominov je pa tudi nekaj a ne, kdo bi si zaradi tega gulil blazinice prstov zaradi enega klika na tipkovnici :)))
saj ni panike, ampak res me je dvignilo, sem zamudila, ja, moja “napaka”, ampak tako je bilo pri vsaj 10 položnicah, ki so lepo čakale doma (s precej višjimi zneski) in nikjer opomina, tu pa opomin in grožnja o izklopu…ma dajte no, kak odnos je to?
Jaz preprosto pred odhodom na dopust grem skozi seznam položnic na Kliku in plačam vse, kar bo zapadlo v naslednjem mesecu, pri tistih položnicah, kjer so zneski fiksni (T2) ali približno fiksni (elektrika) pa mesec dni prej enostavno nakažem dvojni znesek (da ni zmede pri sklicu). Še nikoli nisem imela težav.[/quote]
Taje je pa odlična!!!
Taje je pa odlična!!![/quote]
ah, kdo pa tega ne ve?! pa še vedno mislim, da je bilo lahko več tolerance kot jo je!!
Od kod sploh ideja, da so firme dolžne tolerirati zamude? Če drugi ne izstavljajo opominov, to ne pomeni, da je s Simobilom kaj narobe. Če greš za 3 tedne na dopust, boš pa menda ja mislil na to, da pridejo vmes položnice, ki jih je treba plačat? Če si prelen, da bi se s tem ubadal, pa paš plačaš opomin.
V čem je drama? Ker nisi velecenjena stranka, pred katero se morajo vsi klanjat, ker je blagovolila zagonit 100 evrov na dopustu za telefon? Daj spusti se z oblakov.
pa ljudje božji, te firme živijo od tega, kar jim mi plačujejo, kako naj pa oni poravnajo tekoče stroške poslovanja, če se mi vsi odločimo, da med 3tedenskim dopustom ne bomo plačevali položnic? zato na položnici obstaja rubrika “rok plačila”
pa da ne bo pomote, tudi jaz marsikdaj dobim kak opomin, pa se ne bunim, moja napaka, grem in plačam in sem tiho
Spoštovani,
razumemo vaše vznemirjenje v zvezi s prejetim opominom.
Sistem obračunavanja, knjiženja in izterjave je avtomatiziran in enak za vse uporabnike. Če sistem plačila ne prejme v roku zapadlosti naročnikom posredujemo opomin. Strošek opomina se zaračuna skladno z veljavnim cenikom. Da bi lahko preprečili dodatne stroške, svoje naročnike o neporavnanih obveznostih obveščamo z opomini in SMSi.
V izogib tovrstih težav predlagamo otvoritev trajnega naloga, s katerim lahko določite datum plačila.
Verjamemo, da boste naša pojasnila sprejeli z razumevanjem in se veselim nadaljnega sodelovanja z vami.
Damijan Kohne
Naročniški sektor
Ne delam na Simobilu, smo pa doma njihove dolgoletne stranke. Tu in tam se zgodi, da se kakšna položnica izgubi ali založi. Prejšnji mesece sva obveznosti tako poravnala kar nekaj dni kasneje (10, 14?). Opomin je prišel dan kasneje in je bil napisan čisto vljudno in tudi za rok za plačilo je bil čisto spodoben. Škoda, da sem ga že zavrgla, sicer bi lahko napisala točne roke. Meni se zdi čisto ok odnos do strank, no. Saj je ćisto prav, da te opozorijo na neplačane dolgove, sicer že zdavnaj ne bi več obstajali.
Forum je zaprt za komentiranje.