Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Simobil – nateeeeeeg!!!

Simobil – nateeeeeeg!!!

Danes sem znorela, ko sem odprla položnico za Simobil za prejšnji mesec. Naj povem da me že zadnja 2 mesece preseneča znesek na položnici. Tisto septembersko sem poravnala, ker so mi blokirali klice. In dobim na mejl odgovor, da morem poravnati tudi oktobrsko. Znorim prvič. Glede na to da tako plačujem že pol leta (torej za 2 meseca nazaj, tik pred izklopom – pač žal komaj skrampam skupaj denar), me je to zdaj presenetilo. Ker je znesek na položnici višji za 10-12€, ki mi dosti pomenijo, sem se odločila, da grem tja malo povprašat kaj pri hudiču mi zaračunavajo. Danes pa še en šok. Novembrska položnica – 50€! Prosim?! Kaj?! 35€ več, kot normalno. Pa niso normalni!!!! Zdaj mi pa vi povejte. Od septembra 2009 imam paket orto v nulo + opcijo 201 ali kaj je že. Torej zastonj 201 minuta v stacionarna, sms-i in klici v druga mobitel omrežja. In ker VEM, da ne prekoračim tega, saj ne sedim skos na telefonu in ker ne čvekam več kot npr. 4 mesece nazaj, bom znorela. Jutri grem tja in jih skenslam. Samo nekaj me zanima. Po 2 letih, ko ti poteče vezava, ali ti lahko oni skenslajo paket na nekaj po njihovem okusu in tarifah? Ali te morejo o tem obvestit?? Mojega partnerja recimo že po letu in pol kličejo, pošiljajo mejle/pošto, če ga zanima menjava paketa/telefona. Jaz tega nisem dobila.
Poln kufer jih imam.

sem dobila račun 75 €- sem šla k tuš mobilu, brezzmejnih 2000 in mi še pol ostaja.

Saj lahko sproti na internetu spremljaš svojo porabo.

pa saj dobiš račun in vidiš koliko je sms.klicov,prenosov itn.

Sem se prijavila, evo paket je isti, po novem imam naročnino 12€, o opciji 201 ne duha ne sluha. Prej sem imela naročnino 15€. Kdo mi je to spremenil in zakaj?!?!

sem pri mobitelu in tudi oni so podivjali. čeravno ne kličem dosti, sem dobila hud račun.
Kaže, da vsi plenijo.

Si mogoče v tem času prekoračila starostno mejo – Orto paketi so do dopolnjenega 31 leta.

Res ne vem kaj nekateri delate s temi mobiteli, da imate takšne zneske.
Sama imam na naročnino in mi pride, čez cel mesec 7-12€/mesec.

Poleg toliko različnih paketov je potrebno samo pravega izbrat.

Kaj si bila mogoče kaj več kot ponavadi na internetu?

Drugač pa ne vem zakaj ti dviga pritisk, če te prijazno obvestijo, da je potrebno plačat za nazaj: Le kaj si drznejo….

Jaz pa nimam nobenih pripomb in težav… imam paket 3 zame (M zame??) z dodatno opcijo 201 minuta klicev v druga mob. omrežja in na račun polovičke plačujem 22 €, zneska nikol ne presežem, razen na dopustu.

Tudi jaz imam zadnjih 6 mesecev nenormalno visoke račune. Pa gledam tiste izpiske pa nič nenavadnega ne vidim.

Res pa je, da so me aprila vrgli iz Orto v nulo na XS zame. Pa nisem telefonarila v enormnih količinah. še manj kot vsi ostali okoli mene.
res pa je, da sem večinoma klicala v Mobitelovo omrežje, ker so vsi bližnji na mobitelu.

Ta mesec sem zamenjala paket in zdaj počakam en mesec in če bo decembra priromal račun za več kot 20€ jih grem povprašat o njihovem zdravju.

jezne ste lahko samo nase ! v vsakem momentu imaš kontrolo nad svojimi klici , sms, vso porabo !!
in res mi ni jasno , kaj je tukaj kriv ponudnik storitve ?

Zanima me samo to, ali so te dolžni obvestit o tem, da ti sami zamenjajo paket, ali ne?

Treba je bit seznanjem s tem, kaksen paket imas in kaj vkljucuje. Se strinjam s predhodnico.

Po dopolnjenem 31 letu te avtomatsko preklopijo na drug paket ponavadi xs zame in ti takoj prenehajo vse ugodnosti ki si jih prej koristila. Obvestit te pa niso dolžni ker prenos paketa podpišeš že ko skleneš paket orto.

Pojdi raje STRAN, ker VSTRAN ni nič.

Nisem še 31!

Vsak naročnik na simobilu pri položnici dobi izpisek VSAKEGA klica, sms-a, MMS-a in prenosa interneta….Jst sem zelo dobro vedel zakaj sem dobil za 15 € višjo položnico….
Da bi si izmišljevali še dodatne storitve, pa enostavno ne verjamem, ker če bi se našel samo eden, ki bi šel preverjat izpise, bi jih lahko tožil za prirejanje podatkov…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Plačujem za tri pakete (3 osebe) , različne in dobim vedno pričakovane račune, ki so podprti z datumi in trajanji klicev, prenosov itd. Kliči na brezplačno številko in zahtevaj pojasnila,gotovo gre za kaj drugega,
npr.možnost marketinških sporočil, ki si jih nakoplješ ob kakem nakupu ozadij, pesmic itd, s tem podpišeš nekakšno pogodbo mimo Simobila. Meni se je pred leti zgodilo podobno pri otrokih, zato sem zablokirala vse štirimestne cifre, da je to onemogočeno. So bile pa cifre grde in sem jih morala poravnati.

Meni so pred dopolnjenim 31. letom poslali navadno pošto že kak 1,5 meseca prej in me pozvali, naj si na netu ali osebno uredim zamenjavo paketa. Sem si uredila kar preko storitve Moj simobil.

Tak da ja, te obvestijo. Zdaj, če vsak mesec ne zbereš tistih 20 eur, zmanjšaj stroške ali pa povišaj prihodke.

Dobiš tudi razčlenjeni račun, če zaprosiš zanj ali pa preko stroitve Moj Simobil.

Ti misliš, da ne zapraviš toliko, ampak si kar poglej izpiske. Boš presenečena.

Vstran ni slovenska beseda.
Napiše se septemBRska, ne septemberska….
Če bi se jaz takole intenzivno sekirala za drobnjarije, bi me že pobralo samo ob branju mona, resno.

Zberi skupaj račune, pogodbo in poskušaj ugotoviti za kaj gre. Sicer pa pokliči, pa ne jezi se toliko, ker se ne bo nihče pogovarjal s tabo, če boš nakurjena do konca.

tudi sama imam enak problem. orto + opcija 201. in racun je vedno vsaj 25 evrov. pa ne vem zakaj. na zizpisku je vse ok.

Simobil je dejansko nateg! Ne razumem kako to še niste ugotovili. Vedno znova iščejo opcije kako bodo vsakega naročnika posebej nategnili. Da bi pa poštimali omrežje in vso ostalo infrastrukturo pa ne! In vedno znova probajo z novimi fintami nategniti narod direktno v glavo. In da ne bo kdo mislil da tale nova pogruntavščina od predplačniškega paketa Bob pa ni. Simobil nikoli ni bil resen operater in nikoli ne bo. Za ta denar se lahko pri konkurenci pogovarjaš 2x več in storitve dosti bolj prijazne. Pa še nategujejo te ne! Čimprej stran, vam jaz rečem…

Tudi sama bi odsvetovala oz. bi priporočila vsem uporabnikom da naj že zapustijo ta Simobil. Jaz sem ga in ni mi žal, sem šla h konkurenci in še danes ne razumem zakaj tega nisem storila prej. Simobil nikoli ni delal za svoje naročnike ampak vedno iskal opcije kako jih čimbolj oskubiti ne da bi sami to vedeli. No jaz sem spregeldala in ugotovila da so me kar precej časa prenašali in vozili čez led. Konkurenca za ta denar ponuja dosti več. Tako Tušmobil, po novem pa tudi Mobitel.

Nekateri čvekarite po mobiju, v tri krasne tudi po pol ure (ali več)
Potem pa se čudite odkod takšni računi.
Bližajo se prazniki in, da ne bi bili preveč presenečeni: tudi SMS ni zastojn.
Posebej tisti s pripetimi fotkami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close