Simobil in pokvarljivost telefonov
Maru 11,
Novo pošiljko pričakujemo v prvi polovici decembra. V kolikor želite biti med prvimi obveščeni o točnem datumu, vam predlagamo, da nas spremljajte tu ali na naši uradni strani na Facebooku: http://www.facebook.com/home.php?#!/Simobil.si.
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Pozdravljeni mbstring,
Aparate mi ne nadgrajujemo pred prodajo, v prodajo gredo taki, kot jih dobimo od pooblaščenega zastopnika. Aparati HTC Desire z nadgrajenim sistemom 2.2. so na naših prodajnih mestih že od začetka oktobra.
Upamo, da bo nov HTC Desire kmalu pri vas in boste z njim zadovoljni.
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Spoštovani Simobilov naročnikški sektor,
med prebiranjem vaših prispekov na foromu sem se spomnil,….
Pred leti sem si nabavil Simobilov internet … Unlimited, pa zadeva ni funcionirala niti približno, tako kot ste zagotavljali. Pritožil sem se, 1x,…. nx, pa se ni dalo z vami nič dogovorit, naročnino ste pa v tem času kar zaračunavli. Šele ko je posredoval APEK ste priznali napako in vrnili denar.
Trajalo je pa to več kot pol leta.
Najbolj me je pa pogrelo, … prvič prijavim napako že pred Božičem, aprila meseca me pa pokliče Simobilov tehnik, da so preverli jakost signala na našem območju in je žal preslab za internet.
Pa ni se šlo meni za tistih 200 EUR, ampak za poštenost s strani Simobila.
Pa še to … pred kratkim so sosedi rekli (na Simobilu), da Simobilov signal ovira odpadajoče listje z dreves, zato ima slab signal. Listje odpadlo in naj bi bil signal.
Lep pozdrav,
JP
Pozdravljeni JP,
Želimo si, da bi bili naši uporabniki zadovoljni s storitvami, na katere se pri nas naročijo. Zato vsem novim naročnikom na paket Mobilni internet Plus in Mobilni internet Pro ponujamo 15-dnevni brezplačni preizkus ob hkratnem nakupu USB modema. V kolikor s paketom Mobilni internet Plus ali Pro oz. z USB modemom uporabnik ni zadovoljen, lahko v 15 dneh od dneva nakupa brez razloga odstopi od Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti in Naročniške pogodbe za podatkovni paket Mobilni internet Plus ali Pro. To stori tako, da USB modem nepoškodovan in v originalni embalaži, vrne na prodajno mesto Si.mobil, kjer ga je kupili. V tem primeru mu Si.mobil ne bo zaračunal mesečne naročnine (prenosa podatkov opravljenega v Si.mobilovem omrežju) in priključnine na podatkovni paket Mobilni internet Plus ali Pro ter vam bo ob vrnitvi USB modema povrnil kupnino. Upamo, da ta možnost uporabnikom olajša odločitev.
Glede slabega signala vašega soseda, lahko potrdimo, da je kakovost in jakost signala lahko zelo odvisna od dejavnikov, kot so tip mobilne naprave, umetne in naravne ovire, raznolikost in razgibanost relief, novogradnje in adaptacije obstoječih objektov z novimi gradbenimi materiali (beton, železo, nove vrste stekel itd.), ki so za radijske signale bolj moteči ter neugodne vremenske razmere, predvsem v obliki padavin. Sosedom predlagamo, da se obrnejo na nas, če se bodo težave nadaljevale in bomo preverili, kje bi lahko bil vzrok za motnje signala.
Lepo vas pozdravljamo,
Maja Lapajne
Naročniški sektor
prvič sem naročnik simobila, po 9 letih mobitela, s katerim nikoli nisem imel nobenih težav,zdaj pa je minilo samo 14 dni pa je gsm zanič, nokia 5230.po sklenitvi naročnine sem se pogovarjal z večimi kolegi in tudi njim crkujejo ,da to ni res.prvič in zadnjič aja pa naročnino bom prav tako razveljavil tel. pa lahko kar imajo!!! in prodajalec mi reče rok popravila je mesec dni,zakaj pa potem rok plačila ni mesec dni ko kupiš telefon!!!!
Pozdravljeni tomy 1,
Žal nam je, da imate takšne probleme z Nokio 5230, še posebno, ker je bil telefon star le 14 dni. V kolikor s telefonom ni vse tako, kot bi moralo biti in je ta še v garanciji, svojim uporabnikom lahko pomagamo le tako, da posredujemo take telefone na pooblaščene servise, ki so odgovorni za odkrivanje napak, popravilo ali morebitno zamenjavo telefona z novim. Za kvaliteto namreč v celoti odgovarjao njihovi proizvajalci. Za več informacij se lahko obrnete tudi neposredno na pooblaščenega serviserja za Nokio, ki je Teleray d.o.o. Nahajajo se na Riharjevi ulici 26 v Ljubljani, telefon servisne službe pa je 01 476 08 02, 041 368 000 ali 040 368 000.
Upamo, da boste težave hitro odpravili.
Lepo vas pozdravljamo,
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Tudi sama imam slabe izkušnje, a le z zadnjim telefonom. V mesecu novembru sem zamenjala telefon Sony Ericsson K650i s Sony Ericsson ELM BLACK. Pred tem je partner prav tako kupil Sony Ericsson ELM BLACK in ker je bil strašno navdušen, sem se zanj odločila tudi sama. Po dveh dneh uporabe, če ne še prej, je telefon zgubljal signal (na lokaciji, kjer je signal odličen), smsov nisem prejemala, displej se je kar sam prižigal/ugašal…Sem klicala na pomoč simobilovim uporabnikom in prijazna gospa mi je rekla, da smsi stojijo, ker imam prepolen box z sms (a telefon sem imela 2 dni, pa ne pošiljam veliko sms). Sem po njenih navodilih izbrisala vse smsje (okoli 8), telefon izklopila in zadeva je bila ista. Potem me je vprašala, če telefon ponoči izklapljam, DA – tudi to naj bi bil potencialni razlog, zakaj ne dobim smsjev (ven grejo pa lepo). Potem sva se s partnerjem dogovorila, da mi dopoldne pošlje sms, da vidimo če zadeva dela – delalo je kakor se je telefonu zljubilo. Nakoncu mi je prekipelo in sem nesla telefon na popravilo, kjer pa mi niso dali nobenega nadomestnega telefona. Po malo manj kot 3 tednih, je bil telefon ”popravljen”, a ko sem doma telefon prižgala, šok – ŠE SLABŠE!!! SMS ne dela, displej se prižiga/ugaša, signala ni, telefon ugasne. Drugi dan nesemo telefon nazaj tokrat v Lj. in danes grem po malo manj kot 3 tednih nazaj po telefon. In kaj naj naredim? Vsi govorite, da smo po 8 dneh upravičeni do novega telefona – komu to dopovedati? Vsi govorite, da ste bili potem v znak ”zahvale” Simobila en mesec brez naročnine (imam paket, kjer imam popust na naročnino in je posledično ne plačujem…). Telefon smo kupili na podjetje v novembru, a ga do danes nisem uporabljala več kot 10 dni. S simobilom sem sicer zadovoljna, samo servis pa mislim, da je katastrofalen – da ne omenjam neprijaznosti na sprejemu na servis telefona…
Pozdravljeni Mateja,
Žal nam je za nevšečnosti delovanja aparata in celoten postopek servisnega postopka bomo z veseljem preverili, če nam le zaupate IMEI in model telefona oziroma delovni nalog preko zasebnega sporočila.
Stranke, ki oddajo svoj telefonski aparat v popravilo na Si.mobilovih prodajnih mestih ter tudi na večini pooblaščenih prodajnih mest, prejmejo v vmesnem času nadomestni aparat.
Preseneča nas, da se je aparat iz servisa vrnil nepopravljen, saj se odprava napake testira najprej na samem servisu in tudi v našem Distribucijskem centru. Seveda to velja za primer, ko gre za merljivo okvaro kot npr. okvara tipke, telefon se ne prižge ipd. V primeru, da se okvara v testnem času ne pojavi se telefon smatra za popravljen.
Upamo na vašo povratno informacijo in vas lepo pozdravljamo,
Maja Lapajne
Naročniški center
Za vse tiste ki se jim telefon pokvari priporočam gsm servis mobi-com iz Ljubljane.
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam težave z Nokio 5230. Nokio imam 3 mesece,začela mi je ugašati,zmrzovati,ter pri odklepu potrebuje 20 sekund da se ekran vžge. Odnesel sem ga nazaj k pooblaščenemu prodajalcu Simobila, in so ga poslali na Teleray. Po več kot 40dneh ga dobim nazaj z odgovorom,da mi ga ne morejo popraviti pod garancijo ker je bila videna fizična poškodba na kablu za povezavo ekrana. Kako je lahko to fizična poškodba če je telefon cel,brez praske,ekran nedotaknjen?? Ter kako lahko oni to rečejo brez vsakršnega dokazila??
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem,
Lp Rok
Pozdravljeni Rok,
Pri Si.mobilu lahko uporabnikom v primeru težav s telefoni le pomagamo pri pošiljanju telefonov na ustrezne servise. Naše prodajno osebje ni strokovno usposobljeno, da bi lahko morebitno stanje telefona presojali na prodajnih mestih, zato zaupamo v presojo servisov. V našem Distribucijskem centru lahko le preverimo, ali je napaka po vrnitvi s servisa odpravljena.
Svetujemo vam, da se obrnete neposredno na servis za Nokio, ki je Teleray d.o.o in z njimi preverite glede vašega primera. Nahajajo se na Riharjevi ulici 26 v Ljubljani, telefon servisne službe pa je 01 476 08 02, 041 368 000 ali 040 368 000.
Upamo, da bo vaš telefon kmalu deloval tako kot bi moral.
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Forum je zaprt za komentiranje.