Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Simobil in pokvarljivost telefonov

Simobil in pokvarljivost telefonov

Ima še kdo obupne izkušnje s Simobilom, kar se tiče njihovih telefonov? Z možem sva naročnika pri Simobilu že kar nekaj let, kupila sva že vsaj 7 telefonov različnih znamk in v različnih akcijah. Stali so od nekje 50 do 150 EUR, ampak čisto vsi so se pokvarili prej kot v letu dni! Kot vsi vemo, naročniško razmerje traja dve leti, če vzameš nov telefon, tako da tudi do novega telefona ne moreš kar tako. Poleg tega traja 3 tedne, da popravijo telefon, ki je še v garanciji, ravno včeraj pa so od mene zahtevali 15 EUR za ohranitev podatkov na telefonu, drugače se jih izbriše. Osebno se mi to zdi svinjarija brez primere, nikoli več ne kupim nobenega telefona pri njih. Tudi naročnino bi najraje prenesla drugam! Takih težav s telefoni pri Mobitelu nisem nikoli imela. Ima še kdo take izkušnje?

lih kontra, jst sm jih mel pr mobitelu, trenutno pa fone kupujem rajš v prosti prodaji

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

po mojih izkušnjah imajo ponavadi stalne težave s telefoni le tisti, ki z njimi ne znajo pravilno ravnati

sem simobilova naročnica, do sedaj sem imela tri telefone, prvega 4 leta, drugega 3 leta in trenutno nokio 5 let, nikoli nobenih težav, zato tudi ne menjam, čeprav bi bil že čas za kakšen nov model

Ne vem, zakaj ne bi znala ravnati s telefonom, saj ni to takšna znanost, no. Ne vem, kaj konkretno si mislila s tem, da jih mečem po tleh ali kaj pdobnega? Drugače me pa veseli, da imaš ti drugačne izkušnje, očitno imava samo midva z možem takšno smolo.

Sama le enkrat negativne izkušnje – menjala 2x v roku 14ih dni… nato delal o.k. ponavadi jih imam 2,5 do tri leta… najdražji 70€…

zavoljo težav en mesec brez naročnine… skratka zadovoljna…

Hm, jaz sem njihova naročnica že več kot 10 let, kupila sem že kar nekaj telefonov (mislim, da res vsaki dve leti novega, ker sem se pač starega naveličala; zdajšnjega imam mislim, da tri leta) – nikoli nobenih problemov s telefoni; mi pa seveda ne pride na misel, da bi kupila gsm, s katerim ima veliko ljudi probleme; kupim telefon, za katerega vem, da je OK (gledam ocene v tujini, upoštevam, s katerimi gsm imajo ljudje probleme), je pa res, kot je že ena zgoraj napisala – moraš znat delat z njim – ne mislim metanja po tleh (današnji telefončki so že pravi mali računalniki, če preveč “dregaš” po menijih, ker se loviš, ne veš kje je kaj,…., potem mu (tako, kot občasno compu) d. o. k. u. r. č. i. Lahko pa imata ti in mož pač smolo z njimi….

Jaz imam še vedno, vse stare telefone, ki jih sedaj uporabljajo otroci, tako da to, da so se vsi pokvarili, je res malo bosa. če pa so se, ste se morda pritožili? Saj to se da in če so se res vsi, bi zagotovo imeli to zabeleženo. In bi lahko to dokazovali ali ste temo samo tako malo odprli?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož se kar strinjam s tabo , takih ki temo odprejo kar tako je še več 🙂 bo treba mal perutničke pristriči 🙂
p.s. bi blo pa zanimivo se o tem malo pozanimat pri Simobilu, če imajo res kak tak primer, in nebi se čudil , da bi kdo od odgovornih malo pobrskal po inditeti avtorja posta :))

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Temo sem odprla zato, ker se mi je spet pokvaril telefon, pa me je zanimalo, če ima še kdo drug podobne izkušnje. Če koga to tako blazno moti, temo mirne volje izbrišite. Bom pač raje odpirala teme o brisačah ali o čem se že lahko govori. Torej prosim za izbris teme, da ne bo kake hude krvi. Pa lep pozdrav.

jaz vedno sofinanciram nov telefon hčerki, ona mi da svojega starega. torej vedno dobim vsaj 2 leti star aparat in ga imam še 2 leti. vse brez problemov.

res ni problem v aparatu ampak v uporabniku

Evo, temu se reče neracionalnost….

-ponavadi ponujajo garancijo tolk časa kolikor traja naročnina, se pravi vsaj 3 leta brez garancije..
-po tolikih letih nezmožnost prodaje zaradi ničvrednosti
-kako lahko gledate en in isti telefon 5 let?
-v petih letih tehnologija tako napreduje, da je telefon že sam po sebi smešen….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

zastareli cegu se pa res nima kej pokvarit…tanovi touchscreeni čist druga zgodba…kakšen uporabnik neki….sej se 25 let stari avti tud nimajo kej kvarit, če nimajo nobene elektronike…jebenti ste brihtni…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

jaz ne. Mogoče izbiram drugačne telefone. Naročnik 10 let in stalno kupujem nove po 2 letih.

Jaz prisegam na Simobil. Do sedaj sem imela že njihove 4 GSM-e 2xSiemensa (mimogrede kaj teh več ni?) – 1x LG (s touchscreenom) – sedaj imam Sony Ericssona.

Vsi GSMi še delajo (uporabljata jih mami in ati), z vsemi sem bila zadovoljna razen z LG-ijem, kar pa je izključno na moji strani (nisem človek za touchscreen, uničila sem kontakte ker sem bila pregroba ipd).

Off topic, ampak ne morem mino brez komentarja…Trenutno je spet ena huda akcija na mobitelu…če človk ne telefonira prov dost…mini paket-naročnina 13 € + 15 € obrok za dve leti naročnine..dobiš pa za 1 (EN) € trenutno najboljši telefon na tržišču-po forumih celo boljši od iphone 4!!! Tak telefon se da čez dve leti komot prodat za 200-300 €..

http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1494&pu=0

Vi pa kar še naprej izvolite kupovat jajca…

Temo sem odprla zato, ker se mi je spet pokvaril telefon, pa me je zanimalo, če ima še kdo drug podobne izkušnje. Če koga to tako blazno moti, temo mirne volje izbrišite. Bom pač raje odpirala teme o brisačah ali o čem se že lahko govori. Torej prosim za izbris teme, da ne bo kake hude krvi. Pa lep pozdrav.[/quote]

Zakaj bi brisali, samo malo neverjetno mi je, da se je vseh 7 telefonov kar pokvarilo. To so enaki telefoni, kot jih prodajajo kjerkoli drugje v katerikoli trgovini. Tudi pri mobitelu, samo cena je druga. Da pa se kar pokvarijo, pa se človek res vpraša:
Ali ne znate ravnati z telefoni,
ali imate totalno smolo, da se čisto vsi pokvarijo
in vprašanje je, ali se vsi pokvarijo takoj ko pridejo iz garancijskega roka. Ponavadi je to eno leto?

Kot sem napisal, če je to res, potem bi vam zagotovo zamenjali in dali brezplačno novega, če lahko dokažete, da so se vam prav vsi pokvarili.

ne vem no, samo težko je verjeti, da so se res vsi in takoj ko je potekla garancija.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jaz sem prišel na Simobil že na samem začetku prihoda na trg. Nokio 3210 staro 10 let, ki sem jo tam kupil, kot prvi aparat brez antene na našem trgu (mobitel je takrat imel tiste regle, eriksone pokvarljive), pa še vedno deluje tko kot treba, edin baterija je logično oslabela po tolikih letih.
Sedaj mi je prijatelj podaril Nokio staro 5 let kupljeno pri simobilu in deluje kot nov, baterije še vedno zdrži 5-6 dni.

Jaz prisegam na Nokio in nobenga ne poznam, da bi imel težave z njo, Poznam pa ljudi, ki imajo težave z aparati ostalih znamk. :)))

Tudi jaz mislim, da le malce preveč naklaaš da se ti je najmanj 7 telefonov pokvarilo prej kot v enem letu. Torej je velajal še garancijo in si jo lahko uveljavljala.

p.s DRRR jaz potrebujem telefon samo za kakšen SMS in seveda telefoniranje. Nokia 3210 made in Finland (ni plastik fantastik) je še vedno krasen telefon za uporabo.
In je velka bedarija vsako leto menjat telefone :)))

Velka bedarija je NEmenjat telefon, kompaktni fotič, itd. na več kot dve leti…

Temo sem odprla zato, ker se mi je spet pokvaril telefon, pa me je zanimalo, če ima še kdo drug podobne izkušnje. Če koga to tako blazno moti, temo mirne volje izbrišite. Bom pač raje odpirala teme o brisačah ali o čem se že lahko govori. Torej prosim za izbris teme, da ne bo kake hude krvi. Pa lep pozdrav.[/quote]

Zakaj bi brisali, samo malo neverjetno mi je, da se je vseh 7 telefonov kar pokvarilo. To so enaki telefoni, kot jih prodajajo kjerkoli drugje v katerikoli trgovini. Tudi pri mobitelu, samo cena je druga. Da pa se kar pokvarijo, pa se človek res vpraša:
Ali ne znate ravnati z telefoni,
ali imate totalno smolo, da se čisto vsi pokvarijo
in vprašanje je, ali se vsi pokvarijo takoj ko pridejo iz garancijskega roka. Ponavadi je to eno leto?

Kot sem napisal, če je to res, potem bi vam zagotovo zamenjali in dali brezplačno novega, če lahko dokažete, da so se vam prav vsi pokvarili.

ne vem no, samo težko je verjeti, da so se res vsi in takoj ko je potekla garancija.

primož[/quote]

Primož, nikjer nisem napisala, da jim je že potekla garancija. Napisala sem celo, da sem konkretno zadnjega nesla na popravilo, pa so mi hoteli zaračunati 15 EUR za ohranitev podatkov na telefonu. Prav v tem je težava, da nama crkne telefon še pred iztekom naročnine, da ne moreva kupiti novega v akciji. Čisto vse telefone sem nesla v popravilo nazaj, pa so delali nekaj časa, potem je bilo pa spet isto. Konkretno pri Nokii je pisalo, da so datoteke poškodovane in telefon včasih sploh ni zvonil ali pa je zvonil z neko melodijo, katere nisem nikoli nastavila za nobeno zvonenje. To se mi je zgodilo pri 3 Nokiah, zato tega telefona ne kupujem več, ker sem mislila, da je pač kriva znamka. Ampak težave sem imela tudi s Samsungoma (2) in SE. Očitno imava take težave samo midva, torej ni kriv Simobil, ampak sva izgleda midva. Drugače se pa čisto strinjam s tabo, da je zelo čudno, da čisto vsi telefoni crknejo, ja. Zato sem tudi odprla temo.

Pozdravljeni,

Žal nam je, da imate toliko problemov s telefoni odkar ste naša naročnica, vendar za kvaliteto telefonov v celoti odgovarjajo njihovi proizvajalci. V kolikor s telefonom ni vse tako, kot bi moralo biti in je ta še v garanciji, svojim uporabnikom lahko pomagamo le tako, da posredujemo take telefone na pooblaščene servise, ki so odgovorni za odkrivanje napak, popravilo ali morebitno zamenjavo telefona z novim.

Upamo, da kljub slabim izkušnjam v preteklosti z novimi telefoni ne boste imeli toliko težav.

Lepo vas pozdravljamo,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

tukaj (skoraj) ziher ni kriv Simobil…res pa je, da v akcijah po 1€ načeloma dobiš zastarele tipe aparatov. tehnološko manj sposobni bodo ziher delali b.p. še dolgo!!!

Sam imam slabo izkušnjo s sedanjim serviserjem SE in telefoni SE K770i! Imamo 2 (en je pinki), oba sta bila po večkrat na servisu (sam od sebe se ugaša, občasno nedosegljivi)…enega smo potem reklamirali, ker je prišel nazaj opraskan,…

Drugega smo kasneje spet reklamirali (še garancija) pa so ugotovili, da je v notranjosti skrivljena matična plošča (čeprav zunaj nobenih prask – ta model mi niti ni padal po tleh, Nokija pa je)…zato seveda garancija ne velja več!

ni kriv Simobil, ampak pooblaščeni serviser SE aparatov: ne kupim nikoli več aparat, ki ga oni servisirajo: SE, HTC,…

Vas popolnoma razumem! Sam sem prejšnji teden kupil nov HTC desire in je že prvi dan odpovedal touch screen!! Prvi dan!!! Sem nesel nazaj in so mi obljubili zamnejavo, ampak sedaj bom verjetno čakal še kakšen mesec da jih spet dobijo, ker jih ni več na zalogi.

Poleg tega pa še menim da so mi podtaknili že servisiranega, saj naj bi imel telefon naložen android 2.1 operacijski sistem, moj pa je bil že kar nadgrajen na 2.2!! In ne, nisem ga sam nadgradil! Svinjarija totalna!

in zdej je kriv opareter da ti je crknu zaslon….joj ste eni…sej opareter ni karitas oni pač v bistvu prodajajo storitve ….in ne telefone…telefone prodajajo sam kot dodatno dejavnost…verzijo Androida je že mesec dni dostopna verzija 2.2 tko da ti niso nič podtaknili..pač so ga samo nagradili..

Ko so dobili ta telefon od HTC-ja, je imel gor še android 2.1 tako tudi piše na njivi strani, še vedno. In močno dvomim, da bi šli brez razloga, kar tako ker je sedaj izšla novejša verzija androida, prižigat in nadgrajevat nov telefon. Novega androida pa telefon še ni mogel imeti gor, ker je bil še iz stare zaloge. Vem da za pokvarjen ekran ni kriv simobil, so pa oni krivi( seveda če je to kar predvidevam res), da tak telefon skušajo spraviti v promet kot novega še nikoli odpakiranega.
Saj lahko da se motim, ampak sem zelo skeptičen glede tega. Ampak kar je, je in mi ne preostane drugega kot da čakam na novo pošiljko in upam da bo potem vse v redu. V bistvu še dobro da je crknil že prvi dan, da mi ga bojo vsaj zamenjali.

zanima me kdaj bo naslednja pošiljka HTC telefonov. oz kdaj bo mogoče dobiti htc wildfire ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close