Simobil – bo kdo prekinil naročniško razmerje?
Pozdravljeni,
na vaše poste lahko odgovorim z odgovorom: gre za poslovno odločitev podjetja Si.mobil.
Vse naše stranke smo/bomo o spremembah obvestili pravočasno, podaljšali smo zakonsko določen rok za odstopod pogodbe, ohranili smo brezplačne storitve in dodali nove,..
Storili smo vse, kar je v naši moči, da zagotovimo nadaljne stabilno poslovanje podjetja in njen razvoj. Čas pa bo pokazal ali je bila poslovna odločitev pravilna ali ne.
Želim vam prijeten vikend,
Damijan Kohne
Naročniški sektor[/quote]
Dobri ste, res. Čas bo pokazal, da ste se odžagali vejo, na kateri sedite. Imate nas za budale. Tudi mi delamo v firmah, ki so odvisne od strank, pa se ne obnašamo tako do njih.
V ponedeljek grem odpovedat naročniško razmerje.
Tudi jaz sem naročnik že skoraj od začetka in si razlagam takole: NAROČNINA POL ZA VEDNO pomeni zame po novem 10 €. Ker mobitel omrežja praktično ne uporabljam praktično ne porabim dodatno nič, vse ostalo je v ceni. V kolikor temu ni tako, se vsekakor poslovim od telefona, ne samo od Si.mobila.[/quote]
Na simobilovi strani piše, da se bo tistim s polovično naročnino ta podražila za 1 euro.
Spoštovani g. Damijan Kohne
Kot je vsem znano se cene uslug in na splošno pri poslovanju oblikujejo tako, da se prvo sešteje vse stroške, k temu prišteje želeni dobiček ter to deli z predvidenim prometom. Tako na grobo postavljene cene se nato primerjajo s konkurenco ter primerno popravijo. Kje je sedaj po več kot desetletju poslovanja nastal nov, do sedaj neopažen strošek operaterja? Zaposlenih imate veliko finančnih strokovnjakov a tega, da imate izgubo na enem od področij do sedaj niso opazili? Malo za lase privlečeno. Prej bi rekel, da so vaši strokovnjaki pri “Orange” in “T-Mobile” opazili nek pavšal in se odločili, da si še sami odrežejo košček pogače, pa če so si jo zaslužili ali ne.
Še vprašanje povezano s prekinitvijo naročniškega razmerja:
Po vaši strani sodeč mora naročnik ob prekinitvi naročniškega razmerja zaradi ne strinjanja s podražitvijo ter vrnitvi subvencionirane opreme plačati nadomestilo za uporabo opreme zaradi koristi, ki jo je s to uporabo imel. Subvencioniranje telekomunikacijske opreme je v skupno korist
tako operaterja kot naročnika. Operater si zagotovi fiksen prihodek, naročnik za nagrado dobi popust “subvencioniranje” pri nakupu opreme ter garantirano s pogodbo določeno ceno usluge. V primeru, da operater samovoljno poviša ceno usluge čeprav je ta pogodbeno določena, hkrati pa zahteva plačilo nadomestila za uporabo “vrnjene” opreme je to dvojna korist operaterju. Kaj ima od pogodbe naročnik?
V lastnem primeru imam na novo sklenjeno naročniško razmerje z nakupom telefona Samsung Galaxy S i9000. Po manj kot mesecu uporabe telefona znaša nadomestilo za uporabo opreme mastnih 151 €.
Tudi jaz sem zvesta Simobilu odkar se je rodil. Takoj ko je bilo možno, sem še kot študentka pozabila na Mobitelovo predplačniško kartico in odšla k novemu obetavnemu operaterju in bila do pred približno tremi meseci, ko so se računi iz ca. 20-30 eurov na lepem podražili na od 55 eur dalje.
Nov paket, ki mi ga namesto tega hoče Simobil zdaj vsiliti, bi bil – roko na srce- zame v zadnjih treh mesecih bolj ugoden.
Me je pa strašno razjezil še podatek, da mi bodo z oktobrom zaračunavali še + 10 eur letno.
BOM PODATEK PRIMERJALA Z MOJO SLUŽBO:
Starši bi me verjetno pribili na križ, če bi rekla, da za odkrivanje kraje v razredu nisem plačana in naj zato vsak starš za ukraden predmet plača 10 eur. Sama pa se bom izognila raziskovanju problema med učenci.
hja..tale pametna poteza…. z iPhone..praviš..
pa ni čudno da gospodarstvo krepa..
prodajajo se samo iPhoni pa PC znevemkakšno3gbgrafičnokarticože zanevemkolikognarja, ki ga mularija NE zasluži in gre iz žepa staršev..to je vse JALOVO..iz tega NE BO kruha al pa malce al pa štalce..
jih kr nekaj poznam k nimajo za burek.. majo pa najdražji paket kar jih je da imajo najboljše telefone za 1€..ker je to in..
mah..brez veze vse skupaj..
da znanca/človeka ogovorite na ulici, a imate tud xy Mpik foto v glavi, pa touch screen na zatilju ipd.. .
kam gre ta svet..
Se strinjam simple, imaš popolnoma prav.
Čeprav sem zaposlen v IT kot programer, se izogibam tehnike kolikor je le možno. V privat imam še vedno staro nokio brez podatkovnega paketa, ki jo uporabljam le za nujne klice. V službi uporabljam stacionaren telefon in pa mail. Facebook/twitter ne uporabljam imam pa skype, tako da nisem čisto asocialen. Vendar si ne predstavljam več (mogoče mi že peša spomin) kako bi izgledal svet brez vsega tega. Verjetno večji kot izgleda danes.
no9..
post ni bil osebno usmerjen vate..
…mi je bil le povod za “strelovod”..tegob današnjega časa..
če bi bilo več takšnih, ki tako delajo in razmišljajo kot ti/midva, bi verjetno bilo manj prodanih iPhonov..pa tudi razni “simobili” ne bi imeli takšnih dobičkov in iz tega neumnih idej kot je ta zadnja..
Ja, pri nas doma bomo vsi prekinili. Preko simobilovega live-chata sva z eno od njihovih sodelavk (Anja) ugotovili, da nas bo pri konkurenci prišlo dosti ceneje. Do novega leta bo tako pri simobilu ostal le oče, ker je januarja 2010 pri simobilu kupil telefon in bi moral plačati pogodbeno kazen. Gre se pa za 6-člansko družino rednih plačnikov, ki smo bili pri simobilu od 2002 in nas ta njihova podražitev stane 6*(12*2€ + 9,78€) oziroma 202,68€ letno. Kot je bilo pojasnjeno ni zaradi višje cene naročnine nobene ugodnosti (nobenih dodatnih zakupljenih minut, ni prenosa podatkov, skratka le podražitev). Onih menjav SIM in tega noben od nas v vseh teh letih ni uporabil niti enkrat.
Jaz uporabljam omrežje konkurence (Mobitel), ena hčerka prav tako. MOj dragi pa ima mercator mobitel kartico in je zelo zadovoljen. Njegov telefon je sila enostaven, brez vseh oh in ah opreme, MMS…. saj ga uporablja za najnujnejšo komunikacijo z nami. Je pa z njim nas klical že iz Jordanije, Izraela, Madaire ect…… no problem.
Bistvo je to, da noben od nas ne potrebuje plačati dodatnih “morebitnih” storitev.
Od simobila bi bilo fer, da tistim naročnikom, ki zgoraj navedenih simobilovih storitev tekom leta ne koristijo, da jim na koncu leta ta “neupravičeno zaračunani dodatek” vrne, bodisi kot obračunano pri naročnini, kot možnost porabe minut…itd….
Po logiki simobila lahko vsak podjetnik svojim strankam zaračuna nek pavšal, mogoče pa bo potrebno, da vam naredim to in to….. Halllo Očitno je nekdo pri želji za čim večji dobiček krepko precenil vedenje porabnikov storitev. Ja in če so pri Tmobile in pri Orange odžagali eno vejo (ali pljuvali v lastno skledo, oz. zmanjšali št. naročnikov in dobička), to pomeni, da si ga more tudi simobil. Ojoj….
Lp
Mene samo nekaj zanima mr. Simobil
Bom cisto kratek glede na to da ste sprejeli ocitno briljantno odlocitev sem se odlocil da prekinem narocnino oz. Pogodbo ki sem jo sklenil 28.06.2011( od tega je zdaj 55 dni ) . Vzel sem telefon iphone 4 16gb za 1 eur.
Ne gre mi v glavo kako mi lahko zaracunate 224eur za uporabo telefona za samo 55dni uporabe vezan pa sem za 730dni. Pa kaj ste nori vsi skupaj prosim za odgovor !!!
Pozdravljeni,
Razumemo in spoštujemo vašo odločitev, da ste se odločili za prekinitev naročniškega razmerja z nami. Sprašujete nas o izračunu zneska povračila zaradi prejete koristi iz naslova uporabe opreme. Ker se prodajna vrednost najbolj zniža takoj po nakupu novega izdelka, mora uporabnik ob prekinitvi takoj plačati 30% vrednosti prejete ugodnosti, ostalih 70% vrednosti pa je porazdeljenih skozi 24 mesecev uporabe. Formula je bila pripravljena v skladu z oceno gibanja vrednosti telefona po nakupu.
Če vam lahko pomagamo še s kakšno informacijo, pa nam le sporočite.
Lepo vas pozdravljamo,
Maja lapajne
Naročniški sektor
No super nateg vse skupaj…ocitno me bo kostalo slaba 2 meseca iphona 360eur ce na grobo sestejem narocnina in vracilo opreme skupaj. Pa sem se zajebu totalno in fuknu en mesc pocitniskega dela za jebeni iphone nakoncu pa sem ostal praznih rok!!
Prvic ZADNJIC in NIKOLI vec !
PS dober nateg simobil samo se eno vprasanje : kaj boste s temi skladovnicami rabljenih telefonov zdaj??
Pozdravljeni,
Če aparat ne deluje, plačilo le uporabnine ni mogoče, saj mora biti v tem primeru aparat ob vrnitvi delujoč. Še vedno se lahko odločite za predčasno prekinitev naročniškega razmerja, je pa potrebno v tem primeru plačati celotno vrednost prejete ugodnosti izračunano na dan, ko želite razmerje prekiniti. Za izračun točne vrednosti se lahko obrnete na našo brezplačno številko 080 40 40 40, nam pišete na info@simobil.si, okvirno vrednost pa si lahko izračunate tudi na naši spletni strani.
Lepo vas pozdravljamo,
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Forum je zaprt za komentiranje.