Siljenje v nadure
Lep pozdrav
Imam eno vprašanje ;
ali lahko moj šef od mene ZAHTEVA, da delam vsak dan nadure (od 1 do 5 nadur) kljub temu da med tednom naredim 40 ur (polni delovni čas)? Od mene dejansko zahteva opravljanje nadur, ki jih sicer dobim plačano, ampak delam dejansko cele dneve, plača je pa v osnovi že zelo slaba + nadure so slabo plačane.Upreti se ne upam, ker mi grozi, da me odpustil.Jaz pa imam družino, ki bi se ji rada posvečala, kar bi se lahko z 8 urnim delovnikom, ne pa 10-12/dan.
Gre se za manjšo firmo, z 3 zaposlenimi.Vsi trije smo v istem košu, šef jemlje več dela kot ga lahko naredimo v teh urah, zato moramo delati nadure – denarja za novega zaposlenega baje ni.
Prosim za pomoč, kako lahko ukrepam oziroma se zavarujem, da me zaradi tega ne bi odpustil ali mi kako drugače nagajal.
Hvala in lp
Kako imaš pa določeno s pogodbo? Načeloma, če imaš pogodbo za nedločen čas te ne more kar tako odpustit.
Če vsi trije delate vsak dan 5 nadur je to toliko nadur da bi skoraj potrebovali 2 dodatna delavca ne le enega. Šefu je dejansko ceneje izžeti obstoječo delovno silo, kot da bi vzel še nekoga in mu plačeval prispevke…
To so privatniki, nimaš kaj… 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.