silikonski pekač
Imam silikonski pekač za mufine. Nekajkrat sem že spekla mufine po receptu iz Hvastjeve knjige, pa je vedno maslo ostalo na dnu. Se je to zgodilo tudi vam? Ali naj količino maslo drastično zmanjšam?
Druga stvar, ki me zanima, pa je ali ste že poskusile speči kaj kvašenega v silikonskem pekaču. Rada bi spekla slive v kvašenem testu v silikonskem pekaču. Bili bi prav posrečeni, če bi zrasli v gobico :)))
Natassa
Natassa katere muffine si pa pekle po Hvasijevem receptu? Ne vem kaj misliš s tem da je maslo ostalo na dnu? Meni se to še ni zgodilo (res pa je da ne vem niti kako naj bi to izgledalo). Koliko masla pa je v receptu?
Kvašenega testa pa še nisem pekla v silikonskem modelu – muffin žemljice dam vedno v kovinskega. Ne vem sicer zakaj…. Bo treba 1x probat tudi v silikonskem. Kakšen pa imaš recept za tele slive?
Po Hvastijevem receptu sem nazadnje spekla kokosove mufine z dodatkom čokoladnih koščkov. Maščoba enostavno ostane na dnu, tako da je tudi papirček čisto masten, pa še nekaj maščobe ostane na dnu…
Sonce rumeno, po katerih receptih pa ti pečeš muffine?
S slivami sem mislila, da bi naredila testo kot za buhtlje, noter vtaknila slivo in dala peči v silikonski mufin pekač. Vendar sem se potem odločila za pito s slivami s Kulinarike. Bila je dobra, vendar se mi je spet prijela…
Natassa
Natassa jaz pečem muffine po vse sorte receptih ;-)).
Če prav razumem si dala papirčke v te modele ko si dala peči, ali si dala mafine že pečene v papirčke?
Jaz namreč pečem brez papirčkov in nimam teh težav. Tudi kokosove pečem po Hvastijevem receptu – niso preveč mastni. Bom doma pogledala in ti točno povedala kateri so tisti recepti. Koliko masla si pa dala vanje, se spomniš? Meni se zdi da je v teh kokosovih bolj malo maščobe (nisem pa sigurna).
V silikonskih pa ponavadi pečem tudi tiste iz polnozrnate moke z naribanimi jabolki – jih je iz papirnatih modelčkov drugače čisto nemogoče ven dobiti – tako pa so super. Recept je iz tega foruma.
Enako mafini z ovsenimi otrobi (Hvastija).
Je pa res da se mi včasih kateri od mafinov enostav prelomi ko ga jemljem ven (govorim o teh bolj rahlih), pa še nisem pogruntala v čem je hec.
Papirček dam v pekač, nato polnim z maso. Če je mastno, se papirček prime in ne gre stran:((
Najbolje do sedaj so mi uspeli makovi muffini, ampak ne po kakem receptu iz moje knjigice, ampak po receptu za makovo pecivo (ko je bilo preveč za običajen pekač).
Zdaj, ko je že bolj hladno, bo spet čas za muffine. Sonce rumeno, ali imaš morda link na recept za polnozrnate z naribanimi jabolki? Saj lahko poiščem, ampak bo trajalo.
Natassa
Draga Natassa,
ZAKAJ pa daš papirček na dno pekača.saj zato pa si kupila silikonskega……..jaz ti predlagam da spečeš muffine v silikonskem pekaču brez papirčka spodaj (PREVERJENO GREDO LEPO VEN) in potem ko se ti lepo ohladijo jih daš v tiste papirčke.pa še lepo celega poješ………jaz zmeraj tako delam……….
lp,mojca
Tako kot pravi mojca – sikonski pekač je ravno zato faj, ker ni treba papirčkov notri tlačit. Mogoče boš s tem rešila tudi problem ostajanja maščobe na dnu?
Še recept za jabolčne mufine, tega je pred časom posredovala Tora – drži se njenih opomb. tudi pri olju.
————————————————————————————————
Jabolčni mafini
35 dag jabolk
12 dag olja
1 žlička vanili sladkorja
2 jajci
12 dag sladkorja
13 dag polnozrnate moke
13 dag bele moke
1/4 žličke sode
3 žličke pecilnega praška
2 žličke cimeta
Jabolka naribaš, jaz jih vržem kar v multipraktik. Prvih pet sestavin dobro premešaj, predno dodajaš naslednjih pet.
Namesto olja dam jogurt, mafini so manj mastni. Tudi sode ne uporabim, samo pecilni prašek. Jabolka menjam z različnimi sadeži, tudi orehe in lešnike sem včasih dodala.
————————————————————————————————
Forum je zaprt za komentiranje.