Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sili me v umetno oploditev

Sili me v umetno oploditev

Če mu ne dam otroka me bo zapustil. Bojim se umetne oploditve, Od blizu sem gledala dve prijateljici čez kaj vse sta morali. Ena ima zdaj trojčke, druga nič, razen polno zdravstvenih težav zaradi vsega sranja s katerim so jo filali med postopkom oploditve. Imela bi otroka ob predpostavki, da gre po naravni poti. Mož je vse kar imam zato me je strah, da me bo zapusti velik, če ne pristanem na njegove pogoje. Pogojno bi pristala na posvojitev, s katero se mož absolutno ne strinja, on bi potomca iz svojega mes in krvi. Groza mi je, ko pomislim na umetno oploditev kar non stop razlagam možu, a me on sploh noče slišati. Ne znam se odločiti kaj bi mi bilo lažje, izguba moža ali mućiti svoje telo. Zelo sem razpeta.

Pa si sploh bila na kakih preiskavah? In on? Včasih pomagajo že tabletke za ovulacijo.

Kako lahko sploh pomisliš, da bi se silila v to za nekoga, ki mu sploh ni mar ne za tvoje telo, niti za tvoje občutke, ampak samo za lasten intetes, torej imeti potomca? Pa kaj je s tabo? On je zate tvoj mož, ti pa si zanj zgolj hodeči inkubator. Sori.

Odgovor na objavo uporabnika
Pika985, 14.09.2023 ob 21:23

Če mu ne dam otroka me bo zapustil. Bojim se umetne oploditve, Od blizu sem gledala dve prijateljici čez kaj vse sta morali. Ena ima zdaj trojčke, druga nič, razen polno zdravstvenih težav zaradi vsega sranja s katerim so jo filali med postopkom oploditve. Imela bi otroka ob predpostavki, da gre po naravni poti. Mož je vse kar imam zato me je strah, da me bo zapusti velik, če ne pristanem na njegove pogoje. Pogojno bi pristala na posvojitev, s katero se mož absolutno ne strinja, on bi potomca iz svojega mes in krvi. Groza mi je, ko pomislim na umetno oploditev kar non stop razlagam možu, a me on sploh noče slišati. Ne znam se odločiti kaj bi mi bilo lažje, izguba moža ali mućiti svoje telo. Zelo sem razpeta.

Seksaj z drugim pa ne bo treba umetne oploditve. Rabiš boljšega oplojevalca.

Če te hoče imeti samo zaradi otroka, potem te nima rad. Umetna oploditev ne uspe zmeraj, poznam ženske, ki so to dale večkrat skozi, pa ni ratalo.

Ne vem,kaj naj ti rečem. Sočustvujem s teboj. Kaj pa, če je mož neploden?

Sploh ne bom začela na koloko nivojih je tole zgrešeno..upam da gre za provokacijo.

Menjaj moža! Ob takem debilu ni čudno, da vama ne uspe. Lahko, da ne gre za neplodnost, ampak da si samo nista kompatibilna.

Zanj si samo reproduktivno bitje  če ne boš ti, bo pa katera druga…govora o ljubezni in spoštovanju do tebe tu ni! Vprašanje je samo: mu boš dala otroka ti ali katerakoli druga?

Stran dokler še lahko!

Jaz jih poznam več, pa kakšnih hujših težav ni imela nobena. Zdaj so srečni starši.

Mene je zmotilo to, da tebi otrok sploh ni pomemben. Nobene želje po materinstvu, nič …   Kakšna mama sploh boš???

Navesila si se na enega deca, ki si želi lastnih otrok.

Sory, ampak verjetno sta res za skupaj, ker sta približno enako usekana.

Oprosti, kaj pa je to za en norec? Nihče te ne sme silit ne v splav in ne v umetno oploditev. O groza kakšna življenja imate to. Če ti ne vidiš smisla iz več razlogov, ne it v nekaj kar tebe ali otroka  lahko košta življenje.

Jaz bi na tvojem mestu prej razmišljala o ločitvi kot o oploditvi s takim egoistom brez čustev. Če te izsiljuje, takoj stran od takega. Sori.

Malo bi se pa res lahko potrudila. Čisto naravno je, da si mož želi lastnega potomca. A če bi zbolela za rakom se tudi ne bi potrudila za zdravljenje? Zmigaj se!

Mela, 15.09.2023 ob 06:05

Malo bi se pa res lahko potrudila. Čisto naravno je, da si mož želi lastnega potomca. A če bi zbolela za rakom se tudi ne bi potrudila za zdravljenje? Zmigaj se!

Popolnoma normalno in naravno je, da si želi potomca.To, da nekaterim ne rata, tudi že vemo.In potem grejo na umetno oploditev na Češko.Tam pa rata.Kar pot pot noge, v Ljubljano ali na Češko! Akcija! Vse dobro!

Glavni problem med vama je, da si on želi otroka, ti pa ne. Če bi si ga tares želela bi komaj čakala na umetno oploditev. Kot sem jo jaz. In po več poskusih imam sina, brat pa hčerki.

Kaj pa je razlog da rabita umetno? Sta bila sploh na pregledih? Oz. on? Ker moške prvo preverijo in je v ogromno primerih že tam problem. Za ženske so bolj invazivni pregledi.

Drugače pa če je želja po otroku manjša od strahu pred hormoni in celotnim postopkom (ki je res brutalen), potem si mogoče pač ne želiš toliko tega otroka. Imeti otroka zato da te ne bo mož zapustil je ena najhujših napak kar jih lahko narediš. Veš da te potem ko rodiš še vedno lahko zapusti a ne? Ti boš pa ostala z otrokom, ki si ga očitno sploh ne želiš. Od moža hočeš nekaj kar ti očitno ni zmožen dati. Da ima rad tebe. Otrok tega ne bo spremenil. On te ne vidi kot osebo. Te vidi kot sredstvo s katerim pride do svojega cilja – imeti svojega potomca. Ti nisi njegova žena. Ne vidi te tako. Hočeš obdržati nekaj kar itak nimaš.

Mela

Aje tudi to naravno, da te nekdo sili v nekaj takega? Ne govorimo o novi pričeski, ampak o resnih posegih v žensko telo. Malo bi se lahko potrudila….. kaj so to zaene besede? Me zanima, če bi on vrgel svojega tiča tako na pladenj, da bi eksperimentirali z njim. Ja, je naravno, da si želi potomca, ni pa naravno, da tako ravna s svojo ženo ali s komerkoli. Nekoga siliti v nekaj je bolano.

In mimogrede, tudi ob bolezni, ti omenjaš raka naprimer, se ima človek pravico odločiti, ali se bo zdravil, ali ne in na kakšen način se bo zdravil. In poznam osebe, ki so zdravljenje zavrnile. Njihovo telo, njihova odločitev. Je pa primerjanje umetne oploditve z zdravljenjem tako nevarne bolezni naravnost smešno.

razlog, 15.09.2023 ob 08:18

Kaj pa je razlog da rabita umetno? Sta bila sploh na pregledih? Oz. on? Ker moške prvo preverijo in je v ogromno primerih že tam problem. Za ženske so bolj invazivni pregledi.

Drugače pa če je želja po otroku manjša od strahu pred hormoni in celotnim postopkom (ki je res brutalen), potem si mogoče pač ne želiš toliko tega otroka. Imeti otroka zato da te ne bo mož zapustil je ena najhujših napak kar jih lahko narediš. Veš da te potem ko rodiš še vedno lahko zapusti a ne? Ti boš pa ostala z otrokom, ki si ga očitno sploh ne želiš. Od moža hočeš nekaj kar ti očitno ni zmožen dati. Da ima rad tebe. Otrok tega ne bo spremenil. On te ne vidi kot osebo. Te vidi kot sredstvo s katerim pride do svojega cilja – imeti svojega potomca. Ti nisi njegova žena. Ne vidi te tako. Hočeš obdržati nekaj kar itak nimaš.

Itak jo bo potem pustil. Nima je rad, cilj bo dosežen in mimo bo prišla mlada kokoš, ki mu  bo pripravljena še kaj roditi. Večkrat videna zgodba. Sploh če bo avtorica rodila hčerko, se to lahko hitro zgodi, ker obsedenci s sejanjem svojega semena za vsako ceno imajo ponavadi tudi fiksno idejo po moškem potomcu. Ženska zanje ni kaj dosti vredna, kar dokazuje že njegov odnos do žene.

Avtorica, pojdi čimprej stran. Se popolnoma strinjam z avtorjem “razlog”. Drug od drugega želita nekaj, kar si ne moreta dati. Ti njemu potomca, ki si ga želi, on pa tebi ljubezni in spoštovanja, ki si ju želiš. Tudi z otrokom tega ne boš dobila od njega. Prihrani si veliko gorja, tako sebi, kot potencialnemu otroku in odidi.

Anonimno 8987, 14.09.2023 ob 22:54

Sploh ne bom začela na koloko nivojih je tole zgrešeno..upam da gre za provokacijo.

se strinjam

tole je delanje norca iz tistih, ki smo šle skozi to

Sploh ne razmišljaj in odidi iz takega razmerja. V vsakem primeru bosta šla narazen, z lastnim otrokom ali brez.

Moški so egoisti, bodi tudi ti.

Čakaj malo… mož je vse, kar imaš? Kaj? Če nisi dovolj samostojna, kako si predstavljaš skrbeti za otroka?

Odkloni. Če ti ni sposoben narediti otroka po naravni poti in če je v zvezi s tabo samo zaradi otrok,te ni vreden.

Sori, ampak tvoj mož te enači s prostitutko oz. strojem za rojevanje, kar je praktično enako z vidika nekoga, ki žensk ne dojema kot človeška bitja ampak kot stvari.

Egoist popolni je. Tudi, če boš rodila in bi bilo z otrokom (bog ne daj!) kaj narobe, te bo pustil. Ker ne bo tako, kot njemu paše.

A ima tudi glede spola otroka preference? Mora biti sin? Tudi take butlje poznamo.

Bejži stran!

Znebi se tega pacienta preden si do konca zašuštraš življenje.

Lahko pa daš oglas na ona on in se začneš se dobivat z več tipi. Mogoče ne moreš zanosit, ker nista za skupj. To se je zgodilo moji kolegici. Najprej je šla na umetno oploditev. Imela 4 splave. Nato so ugotovili, da ne more zanosit, ker je njun dna preveč podoben. Glej, kaj pa če je tvoj strah resničen? Tolk tipov je na svetu, ne se obešat samo na 1.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close