Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev šikaniranje zaposlenih

šikaniranje zaposlenih

Pozdravljeni,

prosim za vaše mnenje. Situacija:

– imam pogodbo za nedoločen čas (in recimo, da je bruto plača v skladu z internim aktom o plačah…, ki pa je itak v totalni zmedi, in se sploh ne ujema s plačami po pogodbah o zaposlitvi, ki se sklicujejo na npr nek tarifni razred….) v kateri je plača določena za 40 urni delovnik,

– vodstvo želi nekaterim zaposlenim (ne vsem!) znižati plače oz povišati delovno obveznost, pa očitno še samo ne ve, kaj hoče….namreč

– to nočejo storiti s podpisom aneksov k pogodbam o zaposlitvi, temveč:
v podpis ponudijo sklep direktorja, da spodaj podpisani (torej nekateri zaposleni) soglašajo solidarnostno (!!!!) z znižanjem plač za 7%. Nadalje piše, da če zaposleni oddelajo mesečno 12 nadur, dobijo pravico, da njihov nadrejeni odloča o tem, da pridobijo do 8% stimulacijo). V sklepu piše, kdaj se začne izvrševati vendar je brez navedbe datuma zaključka.

– ustno ti povejo, da je sicer dodatnih 12 ur obveznih, če ne boš letel ven
– če ne podpišeš, prav tako letiš

Tudi v preteklih letih so se dogajale podobne stvari (darovanje nadur za neko simoblično povišanje plač v obliki stimulacije), tako da je na eni plačilni listi obračunana in stimulacija in destimulacija….

Spoštovana Ga Modic Gorjup, prosim vas za nasvet, ali je to v skladu z delovno-pravno zakonodajo? Ali sklep vzdrži, če ga podpišem, ali lahko, če mi prekinejo delovno razmerje, če ne naredim 12 nadur na mesec, iztožim razliko, ker plača ni obračunana v skladu z mojo pogodbo o zaposlitvi? Kako naj ravnam? To pomeni, da moramo na leto oddelati 18 dni več, da sploh dobimo možnost za izplačilo dohodka, kot ga imamo po pogodbi o zaposlitvi!

Jaz menim, da je to izsiljevanje, šikaniranje, mobing, kar hočete…. Delovna inšpekcija? Varuh človekovih pravic?

Hvala za vaš cenjeni odgovor.

lep pozdrav

rožica

Mi lahko prosim poveste, kje ste zaposleni oziroma vsaj v kateri panogi ?

Hvala in lep pozdrav, Daša Modic Gorjup

Pozdravljeni,
sporočilo sem poslala preko opcije za moderatorje foruma.
Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close