sicily
Pozdravček vsem!
Odločitev je padla… s fantom greva na Sicilijo. Prevozno sredstvo bo avion ali vlak. Dopustovala bova 3 ali 4 tedne, od tega bo pol izležavanje na plaži, pol pa pohajkovanje naokrog. Aja, predvidoma bova spala v kampih.
Prebrala sem večino postov o Siciliji, tako da vem, da vas je bilo že kar nekaj tam. Sedaj pa me zanima, kakšne stroške ste imeli.
– Kakšna je cena kampov? Ali kakšnega še posebej priporočate?
– Koliko ste zapravili za hrano… v trgovini in po restavracijah?
– Kakšna je cena prevoznih sredstev – avtobus, rent a car/vespa/kolo?
Dodatnih predlogov in nasvetov bom še posebej vesela:)
Lepo se imejte!!
Zakaj pa si postavila angleški naslov “sicily”? A je res treba na SLOVENSKEM forumu ime ITALIJANSKEGA otoka poangležiti? Morda slovensko SICILIJA ali originalno italijansko SICILIA zveni premalo “fancy”?
No, še delni odgovor na tvoje vprašanje. Cene prenočišč in najema prevoznih sredstev so zelo odvisne od časa, kdaj greš na Sicilijo. Za isto sobo je v različnih letnih časih lahko kar nekajkratna razlika v ceni, razumljivo najvišja avgusta. Treba se je dogovarjati z lastnikom. Mi smo v času prvomajskih praznikov plačevali 10€ za sobo, ki je poleti 80€.
Cene hrane v trgovinah so, kot v celi Italiji, primerljive z našimi.
Mestni avtobus v Milazzu stane 76 centesimov. Za obisk Strombolija bosta dala za trajekte in gliserje med 40 in 50 € v obe smeri skupaj, vključno s postanki na nekaterih vmesnih otokih.
Če si poleg poležavanja na plaži želita na Siciliji tudi kaj ogledati, bosta imela z uporabo javnega prevoza precej zvezane noge.
Forum je zaprt za komentiranje.