SICILIJA
http://www.parksmania.it/itaparks.htm
Tukaj so povezave za vodne parke na Calabriji!
Če imate možnost, se odpravite na izlet z ladjo na enega od eolskih otokov. Mi smo bili na otoku Vulcano – sprehod prav do vrha kraterja, nepozabna žveplena kopel na povratku in kopanje v brbotajočem morju. Sicer pa je Sicilija enkratna – Messina, Taormina, Agrigento, Siracusa, Salinunte, Marsala (tu imajo super vino), Erice (tu je doma prava keramika), Palermo …. se več ne spomnim, kje vse smo bili.
Uživajte.
Mi smo šli z vlakom iz Benetk do Messine (s celine na otok smo šli z vlakom vred na trajekt), potem pa imeli manjši avtobus. Bili smo namreč ena manjša skupina, tečajniki italijanščine in naš predavatelj je doma iz Sicilije iz Messine in tako smo imeli res enkratno organizacijo in vodiča. V 14 dneh smo prepotovali skoraj celotno obalo Sicilije, v notranjost smo šli le do mesta Enna, videli skoraj vse znamenitosti.
Mi smo bili v začetku maja, tako da glede samega letovanja ne vem. Taormina na vzhodu je zelo oblegano letovišče (tudi drago), plaža lepa, a kot rečeno gužva. Namakali smo se edino na Vulcanu ter v enem mestecu (bi morala na karto pogledat) vzhodno od Palerma.
lp n.
Forum je zaprt za komentiranje.