Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice SICILIJA septembra

SICILIJA septembra

Ali ima kdo kakršnekoli informacije s potepanja po Siciliji? Tja se namreč odpravljam konec septembra.

Mi smo bili lani avgusta! Sicilija je fenomenalna. Mi smo bili na poti vsega skupaj 17 dni – iz Reke do Barija smo šli s trajektom, nato prečkali Kalabrijo (ogledali smo si še Alberobello) in potem na Sicilijo.

Na Siciliji smo naredili krog (sličice in opis poti so v albumu – sicilija za otroke). Vračali smo se preko Eolskih otokov: Milazzo – Lippari in potem naprej Lippari – Napoli.

Spali smo v kampih – povprečna cena za 2 odrasla, avto in šotor (otrok zastonj) je bila 23 Eur na noč.

Če imaš še kaj vprašanj se oglasi.

LP, viv

Mislim, da boš neizmerno uživala. Idealen čas! Info z mojega jesenskega potepanja po Siciliji:

http://exoticjourneys.org/slo/vec/clanki/sicilija.htm

Tudi mene zanima Sicilija za njo je pravi čas – imam prevoz.
Če si za kako varijanto povej.
Igor

Mi gremo z agencijo in po približno isti poti kot DanielK (Neapelj, Palermo, Catania, Etna, Taormina in Siracusa). Gremo konec septembra in torej lahko računamo na poletne temperature. Hvala za nasvete. Upam, da bo v redu, sicer se pa še javim.

Jaz sem bil avgusta dol. ma super, kaj naj rečem. Malo si preberi zapiske ki sem jih napisal pod državo italijo o tem.

Če greš z avtom, pazi na njihovo vožnjo. Če grešr ecimo za več kot dva tedna se znaš celo prilagoditi njihovemu načinu vožnje 🙂

Jaz sem bil samo sever in zahod. Priporočam: cefalu, palermo, segesta(če ti je odveč 6 EUR samo za en tempelj raje ne pojdi tja), erice, bagheria(pri palermu – če te zanimajo groteskne figure). Če si pobožna lahko obiščeš romarsko cerkev trapanske matere božje v istoimenskem mestu. Obstaja tudi eno svetišče črne marije kake 30 km od messine proti palermu na skali z lepim pogledom na peščeno plažo in arheološkim najdiščem(pozabil ime).

Aja pri palermu je kraj mondello, kjer je plaža, čeprav ne nevem kako čista.

Jest njihove vode nisem pil ker je klorirana, jo dobiš poceni v trgovini.

Hostel v palermu(predel sferracavallo) odločno odsvetujem.

Cene atrakcij, muzejev,… so kar zasoljene.

nč, dober se mej….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close