Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice šibenik tržnica

šibenik tržnica

Živjo vsem,

grem na dopust na otok Zlarin, prej se bomo ustavili še v Šibeniku. Zanima me, če kdo ve kakšne so kaj cene na šibeniški tržnici? So vsaj približno normalne? Ker bom kar tam nakupila čimveč robe in jo transportirala na otok. Hvala vsem in lep dan

Vsako leto nakupujem tam… čisto normalne cene

Mi s prikolico vse dol peljemo. Tud hladilnik.

Že nekaj časa vas berem, kako so cene na hrvaških tržnicah in trgovinah normalne, pa me zanima, če je z menoj kaj narobe ali imate vi kake druge tržnice na razpolago.
Lani so bile septembra smokve in grozdje po 49 kun, kar je meni zelo drago. Res se mi sadje po ceni 7 eur kila ne zdi normalno. V Plodinah sva možem na Pagu kupovala, kar je bilo v akciji, ker se paprike po 25 kun, paradižnik enako, jabolka po 21 kun meni sredi poletja, ko so polni vrtovi, ne zdi čisto nič normalno. V Ljubljani v Mercatorju plačam lubenice po 40 centov, na HR obali pa je bila kila okoli 1,5 eur.
Dajte mi prosim povedat, kje najdete take poceni trgovine in tržnice, ker očitno sem jaz več kot smotana. Da ne govorim, da je kruh dražji, pa še dobiš večinoma tiste brezokusne bele štruce.
Za tisto, kar bi doma plačala nekaj eurov, dam v trgovini na morju okoli 20. Še nisem plačala izpod 10 eur, pa ne kupujemo nič posebnega.
Tudi med pogovorom z Zagrebčani sem izvedela, da so nekatere cene v trgovinah in restavracijah tudi po 30 % dražje kot v ZG in se tudi njim zdi zamalo, me resno zanima, kje vi tako ugodno kupujete.

Kolikor se jaz spomnim so bile cene sprejemljive. Je pa treba vedeti, da so lahko cene višje v obdobju ko je določene robe manj kot je povpraševanje.

Torej smo prisli z monovskega zatrjevanja o enakih cenah na “sprejemljive” cene. In iz tega, da se ne splaca voziti sabo, na to da so cene lahko visje.
Se enkrat se je pokazalo, da tipkate samo da kontrirate avtorjem. Ker kolikor jaz poznam hrvasko, so cene visje, v kampih so pa trgovine sploh drage.

Torej smo prisli z monovskega zatrjevanja o enakih cenah na “sprejemljive” cene. In iz tega, da se ne splaca voziti sabo, na to da so cene lahko visje.
Se enkrat se je pokazalo, da tipkate samo da kontrirate avtorjem. Ker kolikor jaz poznam hrvasko, so cene visje, v kampih so pa trgovine sploh drage.
[/quote]

Ja, mal je odvisno, kje kupujes in kaj kupujes.
Meni je Konzum drag, Plodine ne poznam.
V Makarski nabavim v Lidlu konkretno zalogo, cene so take kot pri nas.
V Starem gradu nad trajektnim pristaniscem je market, kjer so spodobne cene in hodimo tja, ko je treba kaj dokupit.
Trznica v Starem gradu je draga, enako kot pri nas, a se da dobit tudi sezonsko domace sadje-zelenjavo zelo poceni. Fige so itak vedno drage, grozdje pa julija ni sezonsko sadje.

Cene na šibeniški tržnici je edino smiselno primerjat s cenami na tržnicah pri nas, ne z Lidlom in Mercatorjem. Potem je tudi slika malo drugačna. Koliko na ljubljanski tržnici stane kila paprike?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close